Kütahya ve Manisa’da orman yangını çıktı! İşte son durum

Kütahya ve Manisa’da orman yangını çıktı! İşte son durum
25 Temmuz 2022 Gündem Google News

Kütahya’nın Emet ilçesi Küreci köyü yakınlarındaki ormanda, akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Dumanları fark edenlerin ihbarıyla bölgeye söndürme helikopteri ve çok sayıda arazöz ile orman işçisi sevk edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, söndürme çalışmalarında ekiplere köylüler de destek verdi.

Content Video – Kütahya’da Emet’te orman yangını… Ekipler yangına müdahale ediyor

KÜRECİ KÖYÜNDE TAHLİYE ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Kütahya’nın Emet ilçesi Küreci köyü yakınlarında saat18.00 sıralarında ormanda çıkanve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 3 noktaya daha sıçrayan yangın nedeniyle gökyüzükara dumanla kaplandı. Yangına2 tanker uçak, 6 helikopter, 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 3 greyder, 8 itfaiye aracıyla ile müdahale etti.. Alevlerin tehdit ettiği Küreci köyünde ise tahliye çalışması başlatıldı. Dumanların merkez ve Tavşanlı ilçelerinden görüldüğü belirtildi.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Kütahya’nın Emet ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını 15 saat sonra kontrol altına alındı. Yaklaşık 200 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangına 28 helikopter, 5 uçak, 58 arazöz, 12 su ikmal aracı, 15 itfaiye ve 6 dozer ile 650 personel müdahale etti. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

MANİSA’DA YANGIN

Manisa’nın Akhisar ilçesinde otluk alanda çıkıp, tarım arazileri ile ormana sıçrayan yangın, 13,5 saat sonra kontrol altına alındı.

Kırsal Hasköy Mahallesi’ndeki otluk alanda, dün saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevler, tarım arazilerine ve ormana da sıçradı. İhbarla bölgeye sevk edilen ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale etti. Ekipleri yoğun çabasına karşın alevler Şehitler ile Durasıl mahallerine ulaştı, takviye istendi.

PERSONEL VE ARAÇ SAYISI ARTIRILDI

12 yangın söndürme helikopteri, 9 yangın söndürme uçağı, 52 arazöz, 15 su tankeri, 26 itfaiye ekibi, 10 dozer, 10 su ikmal aracı, 4 TOMA, 2 ilk müdahale aracı, 10 dozer, 30 itfaiye personeli, 200 orman işçisi ve Kırkağaç’tan gelen 1 komando timinin müdahale ettiği yangın nedeniyle 20 evde oturan 40 kişi ile 200 küçükbaş ve 85 büyükbaş hayvan tedbir amacıyla tahliye edildi.

Havanın kararması ile alevlere sadece 2 gece görüş kabiliyetini sahip helikopterle devam edildi. Karadan müdahale ise hummalı bir şekilde sürdü. Günün ilk ışıkları ile helikopter ve uçaklar, tekrar devreye girdi. Alevler, saat 07.00 itibarıyla 13,5 saat sonra kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken, metruk Çaltıkçukur Mahallesi’ndeki 7 boş ev ile 1 okul yangında zarar gördü.

Yangında ne kadar alanın zarar gördüğünün tespiti için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Content Video – Manisa’da otluk alanda çıkan yangın ormana sıçradı

MUĞLA’DA YANGIN

Milas’ın kırsal Çamköy Mahallesi’ndeki ormanda bugün saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Milas ve Bodrum itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Alevlere, 4 söndürme uçağı, 4 helikopter, 15 arazöz, 7 su tankeri, 1 dozer ile müdahale edildi.

ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Akşam üzeri meydana gelen orman yangını yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Content Video – Milas’ta orman yangını

MERSİN’DE YANGIN

BüyükeceliMahallesi’ndeki makilik alanda, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 2 helikopter, 15 arazöz ve çok sayıda personel sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etti.

Content Video – Mersin’de çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Mersin’in Gülnar ilçesiBüyükeceliMahallesi’ndemakilik alanda çıkan yangın,3 saat süren söndürme çalışmasının ardındankontrol altına alındı. Ekiplerinbölgedeki soğutma çalışması devam ederken, jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Content Video – Manisa’da otluk alanda çıkan yangın ormana sıçradı