ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA HABERLERİ 2022 || Yeni asgari ücret ne kadar olacak 2022, kaç TL? Asgari ücret zammı için toplantı ne zaman?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA HABERLERİ 2022 || Yeni asgari ücret ne kadar olacak 2022, kaç TL? Asgari ücret zammı için toplantı ne zaman?
29 Haziran 2022 Gündem Google News

Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından büyük bir heyecanla araştırılıyor. Asgari ücrete yılbaşında yapılan zam zam sonrasında 4253 TL’ye yükselmişti. Aratan enflasyon rakamları sonrasında asgari ücret için ek zam beklentisi oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istediğini açıkladı. Bugün ise Asgari Ücret Komisyonu ‘ara zam’ için toplanacak. Toplantının saati ve çıkacak kararlar merak ediliyor. Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak 2022?

ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla toplanacak. Toplantı saati belli oldu. Asgari ücret için toplantı saat 14.00’te başlayacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. Süratle Çalışma Bakanım Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler. Ve ardından NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimle tüm işçilerimizle paylaşma fırsatını bulacağız” dedi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ise konuyla ilgili 3 farklı formülü paylaştı. Kaya konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Birkaç gün içinde asgari ücret komisyonu nihai kararını verecek. 3 tarafta bu kararı alma konusunda hazır. Birinci altı aylık dönem için biz yüzde 40 olarak sabitlemiş olduk. 4.253 lira olan asgari ücretin enflasyon rakımda bir iyileştirme söz konusu olursa gelecek olan rakamla birlikte asgari ücretin 5 bin 954 liraya çıkma ihtimali yüksek.

İkinci bir ihtimal ise SGK priminin alınmaması durumunda 4.253 lira üzerine 879 lira eklenerek 5.132 lira olması bekleniyor.

Üçüncü bir ihtimal ise yıllık enflasyon rakamının yarısı yüzde 37,5 yapar. O zaman asgari ücrette 5 bin 847 liraya yükselmiş olur.