Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;Dünyada zorla yerinden edilmiş insan sayısı 84 milyon. Mültecilerin bir yere giderken hayatını kaybettiği bir dünyada bunları tartışmak yerinde değildir. Sorun yazılı metinde değil. 1948’den önce bu metin, Hz. Adem’den bu yana defalarca insanlığın gündeminde olmuş. Bize inancımızın öğrettiği değerlerimize sahip çıkıyoruz. Sorun küresel samimiyettir. Biz bu beyannameye imza attık.
Bizim bir derdimiz var. Dün de samimiydik, bugün de samimiyiz. Dünyaya bu konuda örneklik yapmaya çalışıyoruz. Bu sorunu değerlerimize göre çözmeye çalışıyoruz. Kim ne derse desin, insanlık karşıtlığı yapmaya çalışsın. İnsanlığı yalnız bırakmayacağız. Onların kendi memleketlerine, kendi topraklarına onurlu geri dönüşü sağlanana kadar da hangi insanlık dışılık yapılırsa yapılsın biz bunu yapmaya devam edeceğiz.
“YENİ BİR GÖÇ DALGASINI KALDIRAMAYACAĞIMIZI DA BİLİYORUZ”
Bu bölgede hayatın normalleşmesinin elzem olduğunu biliyoruz. Yeni bir göç dalgasını kaldıramayacağımızı da biliyoruz. Özellikle ABD’nin altını çizerek, bir taraftan terör örgütleriyle mücadele eder gözükerek, PYD’yi meşrulaştırmaya çalıştıklarını da biliyoruz. 2 milyonu Afgan sınırında olan, 6 milyonu Suriye sınırında olan insan var. Eğer biz sınırımızı korumazsak, insani yaşamı tesis etmezsek, güvenli bir alan oluşturmazsak o insanlar doğal olarak bize gelecekler. Gerek İdlib olsun, gerek Telabyad olsun, gerek son 2 yılda yaşamış olduğumuz afetler olsun, sivil toplum örgütlerimizle hem ülkemizde hem uzak ülkelerde ay yıldızlı bayrağımızı onurlandıracak insani yardım severliği gerçekleştirdiler. Bu milletimizin yardımlarını ulaştırmak için her türlü çabayı gösterdiler.
İnsanı -mış gibi sevmemek lazım. Bunun için iyiliklerin karşılıklarının ne olduğunu insan hakları evrensel beyannamesinde yazılı metne bakmak lazım, gönle bakmak lazım. Para hesabı yapmamak lazım. Arama kurtarmada omuz omuza beraber olduğumuz bir arkadaşımızı hakka uğurladık. Yaptıklarına şahidiz, ortaya koyduğu adanmışlığa şahidiz. Allah rahmet eylesin.
“250 NOKTADA ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
İdlib’de giderek artan insani dram için ilk hedefimiz 20 bin briket ev yapmaktı. Bu noktayı hızlıca aştık. İkinci hedefimiz 50 bin hedef. 250 noktada çalışmalara başladık. Toplam 59 bin 609 briket ev tamamlanmıştır. Tamamlanan bu evlere 51 bin 427 aile yerleştirilmiştir. Sosyal tesislerin, cami ve okulların yapımı devam etmektedir.
İnsanlığa yakışmayacak derecede gördüklerimizle karşılaştım. Diyor ki; “İdlib’e yardım yapılıyor, devletin parasıyla yapılıyor” diyor. Hem yardım etmiyorlar, hem insanlık dramına sessiz kalıyor hem de iftira atılıyor. Bütün bunlar açıklanmasına rağmen. Bir şeyi sormak isterim… Avrupalılar dünyanın birçok ülkesine yardım ediyorlar. Onlar kimin parasını vermiyorlar? Biz kendi milletimizin bağışlarıyla yardımı yapıyoruz.
Tarih deyince mangalda kül bırakmayanlar biraz zihinlerini kurcalasalar AB kendilerine göç gelmesin diye aldıkları tedbirleri neyle yapıyorlar? Almanya’dan Fransa’dan Hollanda’da yaşayan vatandaşların vergisiyle yapıyorlar.
“BUGÜN İTİBARIYLA 100 BİN BRİKET EV HEDEFİNE ADIMI ATIYORUZ”
20 bin briket evle başladığımız ve hakikaten şu anda 60 bini tamamlanan kampanyamızda vites yükseltiyoruz. Cumhurbaşkanımızın verdiği hedef doğrultusunda bugün itibarıyla 100 bin briket ev hedefine adımı atıyoruz.Mantıklı, sonuç odaklı, sonuç üreten tamamen hayırseverlerimizin bağışlarıyla gerçekleşen buradaki arkadaşlarımızın emek ve gayretleriyle gerçekleşen bir kampanın 100 biin hedefini aşması konusundaki planlarımızı da gerçekleştirdiğimizi, burada bulunan 19 sivil toplum örgütüne yeni yerler tahsis edildiğini, alt yapılarının hazırlandığını hazırlanmaya devam ettiğini ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
BİR TANJU OKAN EFSANESİ!!! 14 şarkılık albümün ikinci teklisi Kenan Doğulu’nun yorumladığı “ Hasret ”
TÜRK ANNELER DERNEĞİ KÜÇÜKÇEKMECE ŞUBESİ GAZİANTEP’TE ÇOCUKLARIN YANINDA OLDU.
Atatürk’ün annesinden dinlediği ninnisi 10 Kasım’da yayında
Bir haftalık albümün klibini 82 bin kişi izledi
YENİDEN REFAH PARTİSİNDEN İSTANBUL ÇIKARMASI
DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI