SON DAKİKA GÖÇÜK HABERLERİ: Zonguldak’ta maden ocağı göçtü! Bakanlık acı kaybı duyurdu

SON DAKİKA GÖÇÜK HABERLERİ: Zonguldak’ta maden ocağı göçtü! Bakanlık acı kaybı duyurdu
13 Eylül 2023 Gündem Google News

Ereğli ilçesi Kandilli mevkiinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’na bağlı Armutçuk Müessesi’ne ait maden ocağında göçük meydana geldi.

BAKAN KOCA: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, ‘Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük.’ ifadelerini kullandı.

Yaşanan göçükle ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, ‘Zonguldak Ereğli’de kömür madeninde meydana gelen göçükte maalesef 1 işçimiz hayatını kaybetti, 6 işçimiz de yaralandı. Hayatını kaybeden işçimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kömür madeninde çalışan tüm kardeşlerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.’ dedi.

Bartın’daki maden faciasında 28 sayfalık ön rapor! Patlamanın detayları açıklandı

BÖLGEDEN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir.’ açıklamasını yaptı.

AFAD’DAN İLK AÇIKLAMA

Meydana gelen göçüğün ardından AFAD’dan ilk açıklama yapıldı. ‘ Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir.’ denilen açıklamada bölgeye AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildiği bildirdi.

VARDİYADA 280 KİŞİ VAR

Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Hacıbektaşoğlu, TTK Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kotunda göçük meydana geldiğini söyledi.

RİSK DEVAM EDİYOR MU?

Vardiyada 280 kişinin çalıştığını dile getiren Hacıbektaşoğlu, “Göçük, 4 kişinin çalıştığı bölgede etkili oldu. Bunun dışında herhangi bir risk yok. Herhangi bir patlama söz konusu değil, göçük. Şu an için bütün ocağı, işletmeyi riske atacak bir durum söylemiyor arkadaşlarımız.” diye konuştu.

Hayat veren ‘domuz damı’ böyle kuruldu! ‘Riski en aza indirerek başardılar’

GÖÇÜK NEDEN OLDU?

Göçük altında kalan kimsenin olmadığını belirtenVali Hacıbektaşoğlu, 3 yaralının tedavisinin devam ettiğini söyledi.Vali Hacıbektaşoğlu küçük bir bölgede tavan çökmesi nedeniyle göçüğün olduğunu belirtti.

KURTARMA ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, ‘Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede.’ ifadeleriin kullandı.

Content Video – Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber geldi

Atina’daki 6 Türk’e infazın perde arkası ortaya çıktı! Haliç’teki cinayet ve Sırp mafyası…
Uzaylıları resmen ifşa ettiler! Madende bulundu, bu dünyaya ait değil
Meryem, İETT otobüsünün altında kaldı! Ölmeden önceki paylaşımı yürek burktu
Yeni evli çifti balayı yolunda şoke eden telefon: Donup kaldık