Son dakika: İYİ Parti’nin yerel seçim kararı belli oldu!

Son dakika: İYİ Parti’nin yerel seçim kararı belli oldu!
13 Eylül 2023 Gündem Google News

İYİ Parti yerel seçim kararını açıkladı.İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu: 31 Mart 2024 yerel seçimlerine 81 il ve ilçelerinde partimiz kendi adaylarımızla girme kararı aldı.” açıklamasını yaptı.

Yeni dönemde ‘neo Kemalist’ hat

MERAL AKŞENER SİNYALLERİNİ VERMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar’da Kocatepe’de yaptığı konuşmada, seçimden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı seçilebileceklerini gördüklerini belirterek, “Onların yolunu kapatanlara maalesef engel olamadım. Aziz Türk milleti ve değerli arkadaşlarım, sizlerden özür diliyorum” demişti. Akşener şöyle konuşmuştu:

Meselemiz, Türkiye olduğu için; nefislerimizi kör odalara hapsettik. Ama ne yazık ki, nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Biz, “önce millet, önce memleket” dedik. Ama ne yazık ki, “önce şahsım, önce ben” diyenlerle uğraştık.

Alıntı Metni

Milletimizin; geçmiş kavgaları tartışmaya, değerleri yarıştırmaya veya düşmanlıkları beslemeye değil; Yeni şeyler duymaya, icraatleri konuşmaya, ve en nihayetinde de, kazanma umuduna odaklı olduklarını, defalarca dile getirdik. Ancak; açık yüreklilikle ifade edebilirim ki; ne söylersek söyleyelim, kendimizi dinletemedik. Çünkü Türk siyaseti, belli başlı, yankı odalarına hapsedildi. Biz, milletin çağrısını dile getirdiğimiz için, O yankı odalarında, ihanetle suçlandık! Biz, milletin iradesini savunduğumuz için, O yankı odalarında, işbirlikçilikle suçlandık! Biz, milletin itirazının sesi olduğumuz için, O yankı odalarında, iktidara “yanlamakla” suçlandık! Peki tüm bunların sonunda ne oldu?

“BİZ SİYASETİ MİLLETİ İÇİN, MİLLETİYLE BERABER YAPANLARIZ”

Eğer ki ben ve arkadaşlarım; Makam, mevki peşine düşecek olsaydık; bize, saraylar vadedilirken, elektriği kesilen salonlarda, “Hayır!” diye haykırmazdık!

Eğer ki biz; zalim güçlü diye, boyun eğecek olsaydık, nice “adamlar” dal gibi eğilirken, fidan gibi, dimdik durmazdık!

Eğer ki biz; milletin sesine kulak tıkayıp, pazarlık yapacak olsaydık; Herkesin tir tir titrediği, suspus kesildiği bir dönemde, çıkıp, aslanlar gibi, İYİ Parti’yi kurmazdık!

Akşener yerel seçim kararını açıkladı: Kendi kadromuzla milletin karşısına çıkacağız

“KENDİ KADROLARIMIZLA MİLLETİMİZİN HUZURUNA ÇIKACAĞIZ”

Önümüzdeki yerel seçimlerde ise, İYİ Parti olarak, elbette kendi kadrolarımızla, milletimizin huzuruna çıkacağız. Ve göreve talip olacağız. Yerel seçimi, bir genel seçim rekabeti çerçevesinde okumadan, yerel özellikleri, dikkate alarak, milletimizin iradesinin tecellisine, imkân sağlayacağız.

Bu vesileyle; Buradan, tüm siyasi partilere de, açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum: Gelin, hep birlikte; Vatandaşlarımızın, siyasi tercihlerini, ve yerel özelliklerini yansıtacağı, bir rekabet ortamı oluşturalım. Gelin, hep birlikte; Türk siyasetinin, bugün içinde bulunduğu, ve milletimizin aleyhine çalışan, siyasi pragmatizm sarmalından, çıkmasını sağlayalım. Gelin; tüm siyasi partiler, hep birlikte, ayrı ayrı seçimlere girelim, ve milletimize hizmet için yarışalım. Yerel özellikler ve talepler doğrultusunda, elbette işbirlikleri olabilir.