‘İyilik Şampiyonası’ başlıyor! Bakan Kasapoğlu’ndan ’81 ilimize yaygınlaştıracağız’ müjdesi

‘İyilik Şampiyonası’ başlıyor! Bakan Kasapoğlu’ndan ’81 ilimize yaygınlaştıracağız’ müjdesi
20 Nisan 2022 Gündem Google News

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tuzla Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilecek olan ‘İyilik Şampiyonası’ lansmanına katıldı. Bakan Kasapoğlu, İyilik Şampiyonası Projesi’ni 81 kente yaygınlaştıracaklarını belirtti. Bakan Kasapoğlu, Türkiye’de hızlı bir şekilde gönüllülüğün yaygınlaşmasını ve kurumsallaşmasını esas alan pek çok çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

“DAHA ÇOK RENKLER KATACAĞIZ”

Bakan Kasapoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle; Gönüllü ordumuzun fedakarlıklarını, gayretlerini görüyorsunuz. İşte gönüllülük misyonuyla çıktığımız bu yolda ‘İyilik Şampiyonası’ ile birlikte bu gönül yolculuğuna, bu gönül hareketine tabiri caizse daha çok renkler katacağız. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bir gönüllülük protokolü imzalamıştık. Yine bu salondaydı ve iyilik üzerine, hayır üzerine vakıf medeniyeti üzerine konuşmuştuk. Bugün de gençlerimizi zaten vicdanıyla, merhametiyle, adalet anlayışıyla tüm dünyaya rol model olan gençlerimizi yine iyiliğe, güzelliğe, daha iyi olmaya teşvik eden bu ince fikirlibu özgün proje için Tuzla Belediyemiz ile iş birliği yapıyoruz. Bu vesiyle pek çok konuda olduğu gibi gençlerle ilgili çalışmalarını da ilgiyle ve takdirle takip ettiğimiz Tuzla’mızın kıymetli Belediye Başkanı sayın Şadi Yazıcı bey ve ekibini gönülden tebrik ediyor ve alkışlıyorum.

Bizler için iş birlikleri önemli ancak iyiliğe, gönüllüğe, gönül birliği yapmaya matuf konular çok önemli çok daha önemli. İşte ‘İyilik Şampiyonası’ da iş birliğinden öte bir gönül birliğidir. Bu gönül birliğini inşallah Şadi Başkanım hep birlikte daha yukarılara, daha güçlü bir şekilde taşıyacağız bu gençlerimizle beraber.

“81 İLİMİZE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Tabi başlangıçta İstanbul için öngörülen bir proje ve bu projeyi inşallah hep birlikte 81 ilimize tüm noktalara, tüm bölgelere birlikte yaygınlaştıracağız. Bu müjdeyi de bu vesileyle buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bakan Kasapoğlu: Dünyanın umudu Türkiye’nin gençleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı… Gençlerin bakanlığı, sizin bakanlığınız. Bu gönül çalışmasında, bu gönül iş birliğinde “Ben de varım” diyen tüm kurumların, tüm kuruluşların ve tüm gençlerin her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Gençlik merkezlerimiz, gençlik kamplarımız, genç ofislerimiz, yurtlarımız, birer iyilik üssü gibi çalışıyor. Ve tüm bu kurumlarımızda, tüm bu tesislerimizde tüm ekibimiz de bu şampiyonanın bir parçası olmaktan onur duyuyor.

“HER HANGİ BİR ÖDÜLLE PAHA BİÇMEK ELBETTE MÜMKÜN DEĞİL”

Herkesin bildiği bir gerçek var. Bizim inancımızda bizim medeniyetimizde iyilik karşılıksız yapılır. Elbette doğru olan budur. Gençleri bu anlamda teşvik etmek amacıyla konmuş ödüller vardır. Aslında vaat edilen ödüllerle çok ama çok ötesi ‘İyilik Şampiyonası’ gençlerimize hayat boyu unutamayacakları eşsiz tecrübeleri, eşsiz mutlulukları vaat ediyor. Tüm taraflar için, iyiliği yapan için iyilik yapılan için tebessümü vaat ediyor, sevinci vaat ediyor, mutluluğu vaat ediyor. İşte bunların değeri her hangi bir ödülle paha biçmek elbette mümkün değil. Evet iyilik bulaşıcı. Bu kervanı büyütmek bizim boynumuzun borcudur. Ve bunu hep birlikte bugün yerine getirmekte mutluluğu içerisindeyiz.

Bakan Kasapoğlu Kars’ta öğrencilerle iftar yaptı

“TÜRKİYE BİR İYİLİK YÜZÜDÜR”

Son yıllarda malum pandemi insanlık bulaşıcı hastalıklarla sınandı. Ancak iyiliği ben pek çok şeyin aksine her zamankinden daha hızlı bulaştığına inanıyorum, insanlığın her zamankinden daha çok iyiliğe muhtaç olduğuna inanıyorum. İnsanın kederini, hüznünü gidermek bir nebze acısını unutturmak yine bir başka insanın şefkatine, insafına ihtiyaç duyar. Yarın bizden geriye kalacak olan kaşımız, gözümüz, cismimiz değil kime nasıl davrandığımız, kime nasıl el uzattığımız olacak. Merhametimizle, cömertliğimizle konuşulacağız. Baki kalan bu kubbede iyilikten, güzellikten, hayırdan öte hiç birşey kalmayacak. İşte ‘İyilik Şampiyonası’ kubbeye bırakacağımız hoş sedadır değerli gençler. Hep ifade ediyoruz… Türkiye bir iyilik yüzüdür. Türkiye gönül coğrafyasının sınırlarını vefayla,Türkiye gönül coğrafyasının sınırlarını muhabbetle, sadakatle ve merhametle çizmiştir. Bu topraklara yolu hiç düşmemiş insanlara dahi bizim adımız geçince sevinçle gözlerini ışıldatması ve bizler için, Türkiye için duaya dönmesi boşuna değildir.

“BÜTÜN GENÇLERİMİZİ DAVET EDİYORUM”

Türkiye hikmeti iyiliğinde sınanmış bir ülkedir. Allah memleketimize zeval vermesin. Aklıyla, fikriyle, vicdanıyla, merhametiyle ve özverisiyle sadece bu memleketin, bu coğrafyanın değil tüm insanlığın umudu olan gençlerimizin ayağına taş değdirmesin. Gençlerimizin bahtını açık etsin.

Ben her bir etabında ayrı ayrı ödüllerin, teşviklerin olduğu ve nihayetinde büyük bir ödülün olduğu bu şampiyonaya bütün gençlerimizi davet ediyorum. Unutulmaz, özgün ve sevgi dolu bir hikaye yazmak için gençler, gelin takımınızı kurun. Kalbinizde ve potansiyelinize inanın ve şampiyonaya başvurun. Hayal gücünüzü, yeteneğinizi, enerjinizi, iyilikle yarışa çevirin. Çünkü dünyamızın sizin iyiliğinize, sizin merhametinize, sizin dokunuşunuza ihtiyacı var.

Bakan Kasapoğlu: Bu yıla damga vursunlar

15 FARKLI TÜRDE İYİLİK YAPMA İMKANI

Ben her hafta farklı bir etap gerçekleşecek olan bu şampiyonada en başından itibaren zaten takip ediyoruz.Belki şu an ülkenin her hangi bir yerinde sizin özgün fikirlerinizde tebessüm etmeyi bekleyen birilerinin olduğuna inanıyorum. 15 farklı türde iyilik yapma imkanı bulacağınız bu yarışta en özel ve en güzel kısmın aslında herkesin kazanacak olması. Çok puan toplayan takım belki ödülün sahibi olacaklar. Ama her biriniz binlerce gönlü kazanacak, binlerce kalbe gireceksiniz. Buna inanıyorum. Güzel anılar birikterecektirsiniz. Gençlerimizi ödül kazanmak kadar iyilik yapmanın, gönül kazanmanın mutlu edeceğini de biliyoruz. Ve buradan kazanılacak tecrübelerin de gençlerimiz için çok kıymetli kazanımlar olacağına da inanıyoruz. Ve hayata atıldıklarında bu kazanımların gençlerimiz için birer rehber olacağını da biliyoruz. Çünkü bu şampiyonanın birlikte çalışma gibi, takım ruhunu güçlendirme gibi, mücadele gibi, azim ve sebat sahibi olma gibi pek çok olumlu etkisi var. Bunları ödüllerimizin yanına eklememiz lazım diye düşünüyorum.

Genç arkadaşlarım, sevgili misafirler… Saatlerimizi iyiliğe ayarlıyoruz. Ve şu andan itibaren 81 ilimizde Tuzla Belediyemizin yakmış olduğu ateşle artık zaman iyilik için işleyecek. Dünyayı daha yaşanabilir kılacak olan iyiliğe gönül vermiş siz değerli gençlerimizle inanıyorum ki bu yolu yürümenin hazı hepimiz için bir başka olacak. Yolunuz açık olsun.

TUZLA BELEDİYESİ BAŞKANI YAZICI: 4 BİNE YAKIN GENCİMİZ 1000’E YAKIN TAKIM KURARAK BU YARIŞMAYA BAŞLADILAR

Tuzla Belediyesi Başkanı Şadi Yazıcı, gençlerin iyilik hareketine kurdukları takımla dahil olduklarını dile getirerek, “4 bine yakın gencimiz 1000’e yakın takım kurarak bu yarışmaya başladılar. Tuzla’dan başlayarak İstanbul’a bir iyilik elçisi olarak da her tarafa yayıldılar. İyiliği bulaştırarak devam ettiler” şeklinde konuştu

Bakan Kasapoğlu: Pek çok branşta kalitemiz, rekabet gücümüz var