EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK, NE KADAR OLDU 2022? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELDİ Mİ? Emekliye bayram ikramiyesi tarihi…

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK, NE KADAR OLDU 2022? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELDİ Mİ? Emekliye bayram ikramiyesi tarihi…
14 Nisan 2022 Gündem Google News

Emekli bayram ikramiyesi son dakika gelişmeleri büyük bir heyecanla bekleniyor. Kabine toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Kabine toplantısı kararları arasında emekli ikramiyesi konusu yer almadı. Bayram ikramiyesi zammı ve tutarı konusu ile ilgili ilerleyen günler bekleniyor. Bayram ikramiyesi, Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez emeklilere veriliyor. Ramazan Bayramı’na adım adım yaklaşırken emekli bayram ikramiyesinin verileceği tarih merak ediliyor. Peki emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesine zam gelecek mi 2022, ne kadar?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyesi, bayramlardan önce hesaplara yatırılıyor. Ramazan Bayramı 2022 senesinde 2 Mayıs 2022 tarihine denk geliyor. Emekliler, bayram ikramiyesinin 2 Mayıs 2022 tarihinden önce yatırılması bekleniyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM GELDİ Mİ, NE KADAR?

Geçtiğimiz bayramda emeklilere 1100 TL emekli ikramiyesi verilmişti. Kabine toplantısında emekli bayram ikramiyesi konusunda karar çıkmadı. Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili detayların önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Hükümetin, bazı acil düzenlemeleri oluşturulacak torba teklifle Meclis gündemine getirmeye hazırlandığı öğrenildi. Teklifler arasında emeklilerin bayram ikramiyesinin her yıl otomatik olarak arttırılması da bulunuyor.

Toplantılarda, Bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşler dile getirildiği öğrenildi. Maliyetin çok yüksek olacağının iddia edilmesi üzerine, bunun bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik bir artış yapılması önerisi değerlendirildi. Bu görüş daha fazla ağırlık kazandı.
Emeklilere bayramlarda verilen ikramiyenin her yıl enflasyon oranında artırılması planlanıyor. Enflasyon oranında artırılırsa, bu ramazan bayramında bin 100 lira olan ikramiye tutarı, bin 500 civarına yükselecek.