Son dakika: Anayasa Mahkemesi’nden HDP kararı

Son dakika: Anayasa Mahkemesi’nden HDP kararı
19 Haziran 2023 Gündem Google News

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’ye ödenen Hazine yardımına bloke konulması talebine ilişkin kararını verdi. Yargıtay’ın HDP’nin Hazine yardımına ilişkin bloke talebi kabul edilmedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Milletvekili Genel Seçimi’ne katılmayan HDP’ye Hazine’den ödenen 400 milyon 228 bin liralık yardıma tedbiren bloke konulmasını talep etmişti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP’nin hesaplarına bloke konulması talebine ilişkin karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Son dakika: İYİ Parti’de ‘hesaplaşma’ planı! Kongrede Akşener’in karşısına aday çıkacak mı?

AK PARTİ’DEN KARARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AYM’nin HDP kararıyla ilgili konuştu. Çelik, “Dünyadaki AYM kararlarında hukuk devletinin korunması için en güçlü tedbirler teröre karşıdır. Terör paylaştığımız bütün insani duyguların düşmanıdır. Burada AYM bu kararları alıyor, meşru hakları istismar ederek teröre dönük olarak herhangi bir değerlendirme yapmıyor. Siyaset üzerinde 2 tür vesayet çıktı. Biri askeri vesayetti bugün de siyasetin belli bölümü terör örgütü vesayet altında tutmakta. AYM bu kararı ile teröre karşı alınacak tedbirler açısından zaaf oluşturacak karar almıştır.” dedi.

TÜRK-İŞ’ten açıklama: Asgari ücrette zam oranı netleşiyor