Ankara’da korkunç yangın! 1 kişi öldü, 4 kişi dumandan etkilendi

Ankara’da korkunç yangın! 1 kişi öldü, 4 kişi dumandan etkilendi
08 Haziran 2023 Gündem Google News

Yenimahalle ilçesi Demetevler Mahallasi’nde 10 katlı Binnur apartmanında Fatma Akbıyık’ın kızı ile birlikte oturduğu 5’inci kattaki dairede öğle saatlerinde yangın çıktı. Durumu fark eden çevredekiler, itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, alevler üst kattaki daireye de sıçradı. Binanın büyük bir bölümü de dumanla kaplandı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Yangında, rahatsızlığı nedeniyle yatağı bağımlı yaşayan Fatma Akbıyık hayatını kaybetti, dumandan etkilenen kızı ve üst kattaki 3 kişiye ise sağlık görevlileri tarafından ambulanslarda müdahale edildi.

Haber Detay Görsel Slider

“EVİN SALONU KÜL OLMUŞTU”

Apartman sakinlerinden Selim Yılmaz, “Yanan binada yaşıyorum. Evimden çıkarken bağırma sesleri duydum. Ev yanıyordu, suyla yangını söndürmeye çalışıyorlardı. İçeriye girdim, dairenin ve binanın doğalgazını kapattım. Evde yaşayan abla, ‘Annem mutfakta’ dedi. Mutfağa girdim ama kimse yoktu. Evin salonu da kül olmuştu. Binadakileri çıkın diye uyardım. Beşinci katta nefes alamayacak haldeydik. Nefesim kesilince ben de aşağıya indim. İçeride göz gözü görmüyordu” ifadelerini kullandı.

DAİREYE GİRİP, DOĞAL GAZI KESTİ

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde 10 katlı Binnur Apartmanı’nda çıkan yangını ilk fark edip, hayatını kaybeden Fatma Akbıyık’ın (78) kızı Özlem Akbıyık’ın bağırışlarını duyduğunu belirten bina sakini Yavuz Selim Yılmaz (17), “Orada iki abla vardı; ikisini de tanıyorum. Abla, ‘anne anne’ diye bağırıyordu. Mutfağa gittim ve doğal gazı kapattım. Salona da baktım içler acısı haldeydi” dedi. Yılmaz, daha sonra binanın 8’inci katınakadar çıkıp, yangını komşulara haber verdiğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.