CHP’de yerel seçimden önce kurultay talebi

CHP’de yerel seçimden önce kurultay talebi
05 Haziran 2023 Gündem Google News

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara –CHP’de kurultay takvimini yeni MYK belirleyecek. Buna göre mahalle delege seçimleri, ilçe ve il kongrelerinin gerçekleştirileceği tarihler ortaya çıkacak. Kurultayın tarihini ise bu sürecin tamamlanmasının ardından toplanacak olan Parti Meclisi belirleyecek.

İYİ PARTİ MODELİ

CHP kulislerinde ise kurultayın 15 Ekim’den önce yapılmasının zor olduğu dile getiriliyor. Kurultay takvimine ilişkin CHP’li bir kurmay, “Haziran ve temmuz aylarında mahalle seçimleri, ağustos-eylül aylarında ilçe kongreleri, ekim ayında il kongresi yapılabilirse, kasımda kurultay yapılır. Yapılamazsa seçimden sonraya bırakılabilir. İYİ Parti’nin yaptığı gibi kurultay sonraya bırakılabilir” değerlendirmesini yaptı.

İlginizi Çekebilir

Kurultayın yerel seçim sonrasına kalmaması gerektiğini ifade eden CHP’li başka kurmay da “İYİ Parti’deki süreç daha kısaydı, şubat ayında bitti, haziran ayına ertelendi. Bizim önümüzde uzun bir süre var. İYİ Parti’nin takvimini Siyasi Partiler Yasası sıkıştırmıyordu. Ertelersek her an bir yargısal süreçle karşı karşıya kalabiliriz” uyarısını yaptı.

‘MUTLAKA YAPILMALI’

Kılıçdaroğlu’yla görüşen CHP’li bazı kurmaylar, kurultayın mutlaka yerel seçimden önce yapılması gerektiğini iletti. Kurultayın mutlaka sonbaharda yapılması gerektiğini ifade eden CHP’liler, “İl ve ilçe kongrelerini yapalım, kurultayı yerel seçim sonrasına bırakalım dersek doğru bir iş olmaz” görüşünü dile getiriyor.

İMAMOĞLU İLE YENİ MYK GÖRÜŞMESİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’nde kahvaltıda buluştu. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmeyle ilgili kulislere, bugün açıklanması beklenen yeni MYK’da olacak isimlere ilişkin görüş alışverişi ve değerlendirme yapıldığı iddiası yansıdı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu hafta içinde de CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelmiş, görüşmenin iyi geçmediği iddia edilmişti. Kulislerde MYK’nın daraltılabileceği, Kılıçdaroğlu’nun örgütleri kendine bağlayabileceği, Meral Akşener modeli izleyebileceği konuşulurken, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın ise MYK’da başka bir göreve kaydırılabileceği iddia ediliyor.