‘Biz nerede yanlış yaptık’ demiyorlar

‘Biz nerede yanlış yaptık’ demiyorlar
21 Mayıs 2023 Gündem Google News

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci tura kalan cumhurbaşkanı seçimleri öncesi ilk ziyaretini Adıyaman ve Kahramanmaraş’agerçekleştirdi. Vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

TERCİHİNİ BİZDEN YANA KULLANDI: Bizleri aşkla, sevgiyle, kadirşinaslıkla bağrına basan Adıyaman’lı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Her birinize 14 Mayıs seçimlerinde şahsıma verdiği güçlü destek için teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı’nda yüzde 66’yı geçen oy oranıyla Adıyaman tercihini bizden yana kullandı.Bizim Adıyaman’la aramızda kalpten kalbe giden bir yol var. Bizimle 85 milyon arasında nice bağlar, nice kanallar var. Kem gözler bunu hiçbir zaman göremediler. Millete tepeden bakanlar bunu hiçbir zaman anlayamadılar.

MAKARNACI, BİDON KAFALI DEDİLER: Siyasi tercihinden dolayı depremzedelerimizi linç edenler, aşağılayanlar bunu hiçbir zaman kavrayamadılar. Milletle irtibatlarını güçlendirmek yerine ‘makarnacı, kömürcü, gerici, yobaz, takunyalı, bidon kafalı’ diyerek insanımızı tahkir ettiler. ‘Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi?’ diyerek içlerindeki kibiri ortaya döktüler.

KENDİLERİNİ HESABA ÇEKMİYORLAR: Çok partili demokrasiye geçtiğimiz 14 Mayıs 1950’den beri bu kötü huylarından maalesef vazgeçmediler. Bugün de aynısını yapıyorlar. Sandıkta tecelli eden iradeyi kabullenmek yerine insanlarımıza cahil, yeterince gelişmemiş diyorlar. ‘Oylarını sattılar’ iftirası atıyorlar. Hatta gazete manşetlerinden küstah bir şekilde ‘Milletin karnı TOGG’muş’ diyorlar. Her türlü hakareti ediyorlar, densizliği, edepsizliği sergiliyorlar. Ama bir kez olsun, ‘Biz nerede yanlış yaptık?’ sorusunu kendilerine sormuyorlar. Kendilerini hesaba çekmiyorlar. Pazar günüyle beraber 16 ve 17. seçimlerini de kaybettiler. Milletten bu kadar şamar yediler, fakat her defasında pişkince hayatlarına devam ettiler. Milletimiz bunları kaç defa sandığa gömerse gömsün kibirli ve kaba tavırlarından asla vazgeçmiyorlar

EKİM, KASIM GİBİ TESLİM: Milletimiz bizi bir faninin görebileceği her türlü makama getirdi. Bu saatten sonra bizim ferdi olmaktan şeref duyduğumuz aziz milletimize daha büyük eser ve hizmetler kazandırmaktan başka ne gayemiz olabilir? Birinci önceliğimiz depremin izlerini bir an önce silerek şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmaktır. Amacımız ekim, kasım gibi kalıcı konutların teslimine başlamak.

UMUDUNU KESTİ: Türkiye bir seçimini daha demokrasi şöleni havasında tamamlamıştır. Buna rağmen 14 Mayıs’ta hezimete uğrayan, 28 Mayıs’tan da umudunu kesen CHP Genel Başkanının giderek daha zehirli, çirkin bir dil kullandığını görüyoruz. Koltuğunu kaybetmemek için milletin sinir uçlarıyla oynamak dahil tüm yollara başvuruyor. Daha düne kadar önüne gelene kalp yapmaktan parmakları neredeyse nasır bağlamıştı. Bugün ise aynı eliyle masa yumruklamaktan neredeyse bileği kırılacak. Seçim öncesinde taktığı demokrat maskesi 15 Mayıs sabahı düşünce altından tek parti CHP’si zihniyetinin karanlık ve çirkin yüzü çıktı.

DİKTATÖR HEVESLİSİ: Helâlleşme, kucaklaşma, barış ve özgürlük söylemleri yerini bir günde faşizmin en pespaye haline bıraktı. Demokrat diye yere göğe sığdıramadıkları genel başkanın gerçek bir diktatör heveslisi olduğu anlaşıldı. Ne yaparsa yapsın, hangi maskeyi takarsa taksın; bölücü örgütle, FETÖ’yle, tefecilerle, küresel lobilerle, LGBT’cilerle, emperyalistlerle beraber yol yürüdüğünü gizleyemiyor. Gazi’nin hatırasına hürmeten CHP’ye oy veren vatandaşlarımın da bu partinin marjinallerin ve mezhepçi fanatiklerin operasyon aracına dönüştürülmesine rıza göstermeyeceğine inanıyorum. Bunun için tüm Türkiye’ye sesleniyorum: 28 Mayıs iyi bir fırsattır.

RÜZGAR GÜLÜ: 28 Mayıs’ta sandıklara çok sıkı sahip çıkmamız gerekiyor. Bizi zaten tanıyorsunuz, hizmetlerimizi biliyorsunuz. Bürokratik kariyeri, siyasi hayatı boyunca hiçbir başarısı, ülkeye, millete hayırlı hizmeti olmayan diğer adayı da biliyorsunuz. Hep birlikte öyle bir adım atalım ki 28 Mayıs’ta gümbür gümbür yola devam.

KAHRAMANMARAŞ YÜZDE 80’İ YAKALAYACAK: Kahramanmaraş patladı. Yüzde 72 ile büyük şehirler arasında birinci oldu. İkinci turda ben inanıyorum ki Kahramanmaraş yüzde 80’leri yakalayacak. Resmi rakamlara göre alanda 70 bin katılım var. Maşallah.

TURİSTİK GEZİ YAPTILAR: Biz ülkemizi güçlendirme, deprem bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırma çalışmaları yürütürken birileri buralarda turistik gezi yapıp resim çektirip gidiyor. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın sandıktaki tercihleri de tabii olarak bu tabloya uygun şekilde gerçekleşti. Benim Kahramanmaraşlı kardeşlerim teröristlerle beraber olanlara oy verir mi? Öyleyse 28’inde de ben inanıyorum ki sizler Bay Kemal’e hakikaten Vah Vah Kemal diyeceksiniz.

OYUN BİTTİ: İlk turda diğer adaylara oy vermiş kardeşlerimizin ülkenin ve milletin aydınlık geleceği için bu defa bize destek vermesini bekliyoruz. CHP Genel başkanının aylardır oynadığı oyunun artık bittiğini gören sağduyu sahibi vatandaşlarımızın tercihlerini bir kez daha gözden geçireceklerini umuyorum. İnşallah 28 Mayıs akşamı hep birlikte kazandığımızı müjdesini milletimiz de paylaşmaya hazır mıyız?

‘28 MAYIS MÜHRÜN VURULDUĞU GÜN OLACAK’

MHP Lideri Devlet Bahçeli de konuşmasında şunları kaydetti: “Öyle önemli günler vardır ki toplum olarak çok düşünüp önemli bir karar verme konumunda olmalıyız. 6 Şubat felâketinden 102 gün geçmiştir. Felâketin enkazı kaldırılmış, şehitlerimiz toprağa verilmiş, beslenme ve barınma ihtiyaçları karşılanmış, köylerden şehirlere doğru en hızlı şekilde yaygınlaşan bir konut çalışmasıyla depremin tüm felâketleri ortadan kaldırılacak bir karar içinde olunmuştur. 102 günde bu felâketten bu şekilde çıkan ülke Türkiye’den başka yoktur. Bu hizmetin devamında yarar vardır. 28 Mayıs, mührün vurulduğu gün olacaktır. İki aday var ama milletimizin gönlündeki aday Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onu yoluna devam ettirmek için bugüne kadar yapılmış hizmetleri sürdürebilmek için Türkiye’yi yaşanabilir bir ülke haline tekrar dönüştürebilmek için 28 Mayıs seçimleri çok daha önem arz etmektedir. 28 Mayıs’ta mührü elinize alın ve koşa koşa sandığa gidin. ‘Erdoğan yoluna devam et’ deyin ve 29 Mayıs İstanbul’un fethinde Türkiye Cumhuriyeti yeni bir cumhurbaşkanı ile yola devam’ diyeceksiniz.”