Kızılay Başkanı Kınık görevinden istifa etti

Kızılay Başkanı Kınık görevinden istifa etti
13 Mayıs 2023 Gündem Google News

ANKARA Milliyet – Türk Kızılay’dan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu, Kınık’ın talebiyle dün olağanüstü gündemle toplandı. Kurul, Kınık’ın istifasının ardından oy birliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı. Olağanüstü kongreye kadar Başkanlığa, Birinci Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz vekalet edecek.

‘Kızılay gönüllüsü’

Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, “Türk Kızılay Genel Başkanı” unvanı yerine “Kızılay gönüllüsü” ifadesini kullanmaya başladı. Kınık, Twitter adresinden de İsra Suresi 80. Ayeti’ndeki “Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver” ifadelerini paylaştı.

Erdoğan da eleştirdi

Depremden sonra büyüyen çadır satışı tartışması sebebiyle, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gibi iktidar kanadından pek çok isim Kınık’a “kurumun saygınlığını koruma” çağrısında bulunmuştu. Kınık’ın istifası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gençlerin sorularını yanıtladığı önceki günkü programda Kızılay’ın depremde çadır satışıyla ilgili “Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Ve süratle de bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay’ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir” açıklaması sonrası geldi.