Binali Yıldırım skandal kapaklara tepki gösterdi: Kılıçdaroğlu onlar için iyi bir aday

Binali Yıldırım skandal kapaklara tepki gösterdi: Kılıçdaroğlu onlar için iyi bir aday
07 Mayıs 2023 Gündem Google News

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Fulya Kalfa moderatörlüğünde, CNN Türk Masası’nda Gazeteci Gaffar Yakınca ve Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı’nın sorularını yanıtladı.

SİYASETTE KASET TARTIŞMASI

Binali Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Seçimleri manipüle etmek alçakça bir şeydir. Karanlık işlerde biz olmayız. Kılıçdaroğlu’nun yanlış bir işi yok ise endişelenmesin. Hakikat er ya da geç gün ışığa çıkar. Şöyle bir kurnazlık seziyorum, biz önceden ifşa edip tesirini azaltalım diye bir böyle açıklama yaptı acaba? Tezgah ise zaten üzerinde durmaya gerek yok. Ama orada milletin içine sinmeyecek bir iş olduysa ve kayıt altına alındıysa onun rahatsızlığını duyabilir. 17-25 Aralık’ta FETÖ’cüler yapmıştı. FETÖ’cülerle arası iyi olduğu için onlar yapmak. Amerikalılar, Avrupalılar hiç yapmaz. Kılıçdaroğlu kazansın diye neredeyse kılıç kalkan kuşanacaklar.

Bize her fırsatta ailemize bize her türlü karalamayı yapıyorlar dışarıdaki hesaplardan. Bunun hiç kimseye yapılmasını istemem. Rakibimize de yapılmasını istemem. Para ile itibar suikastı yaptırabiliyorlar, seçimleri manipüle ettirebiliyorlar. Bu konuda Kemal Bey’in telaşlanıp böyle bir açıklamaya gitmesini kafamda yerleştiremedim. Bir ihtimal acaba böyle bir bilgiye mi sahip? Etkisi azalsın diye mi düşünüyor? Olsa olsa böyle bir şey olabilir. Biz etik olmayan, belden aşağı olan hiçbir işin içine girmeyiz. Ben rakibimle etik yollardan belden aşağı vurmamak üzerine bir mücadeleyi tercih ederim.

17-25’te benzer şeyler oldu ama onlar sahiplendiler ve onun üzerinden bize yüklendiler. Ama biz beklerdik ki biz seçime gidiyoruz, rakibimize yapılan bizim işimize yarasa dahi biz bunların parçası olmayız kullanmayız demesini beklerdim. Bugün yine etik, yasal olmayan şeylere biz sarılmayız, sahip çıkmayız. Orada onun yanında yer alırız.

THE ECONOMIST’İN KAPAĞI

Batının yıllardır bu topraklarda yapmak istediği operasyonlara engel olan bir lider var: Recep Tayyip Erdoğan. Onlara göre 14 Mayıs köprüden önce son çıkış. Batı bizim iç işlerimize neden karışıyor? Onların oy hakkı mı var? Kim onlara bu hakkı veriyor? Erdoğan’ın arkasında dağlar gibi bir millet var. Terörü sınırlarımıza gelmeden durdurmuş bir Türkiye var. Rusya ile ilişkilerini geliştirmiş, Türk devletleri ile ilişkilerini geliştiren bir Türkiye var. Bu Batı’yı rahatsız ediyor.

‘ERDOĞAN SÖMÜRGECİLERE YOL VERMİYOR’

Biz emperyal güçlerini bölgedeki hak ve menfaatlerinin ne kadar önemli ve derin olduğunu biliyoruz. Tayyip Erdoğan ne yapıyor? Diyor ki ey ahali uyan, bu sömürgecilere yol vermeyelim. Biz 44 yere elçilik açtık Afrika’ya. Afrika açılımı yaptık. Biz onlar gibi soyup soğana çevirerek, onları yokluğa mahkum ederek bir ilişki kurmuyoruz. Onlar da bunun farkında, siz onlar gibi değilsiniz diyorlar. Rusya-Ukrayna savaşı bitsin, tahıl dünyaya dağılsın diye Cumhurbaşkanımız muhteşem işler yaptı.

‘MÜCADELEMİZ CANLARINI SIKIYOR’

Biz 15 Temmuz’dan sonra Fırat Kalkanı Operasyonu’nu yaptık. Münbiç’in Fırat’ın batısında. Ve oraya yerleştik. Bir tarafta ABD bir tarafta Rusya var. Kılıç gibi yardık ve yerleştik. Afrin Türkiye’ye mezar olacak dediler. Gözümüzü korkutmaya çalıştılar. Altı mühimmat dolu dediler. Yaptık o operasyonu ve oraya da yerleştik. Ne oldu? Terör örgütünün bu tarafa sızmasının önüne geçtik. DEAŞ ile mücadele edeceğim diyerek onlara para veriliyor, binlerce TIR silah veriyor Amerika. Bizim mücadelemiz bunlarla. Bu mücadele onların canını sıkıyor. Kars’tan sonra Moğolistan sınırına kadar gözü kulağı Türkiye. Bizim sorumluluğumuz çok geniş. Bu milleti tanımıyorlar. Bu millet İstikal Harbi’nde aç durmuş ama bağımsızlığını yitirmemiş bir millet. Tarih boyunca esaret altına girmeyen iki millet var Türk milleti ve İngilizler. Ama dünyada tek bir millet var esaret altına girmeyen ve esaret altına almayan. Biz dünyanın merkezindeyiz.

‘BİZİM ASLA VE ASLA SESİMİZİ KISAMAZLAR’

Bizim dinamiklerimiz, kaynaklarımız, bizim ihtiyaçlarımızdan kat kat fazla. Bize hiçbir şey olmaz. Bir zamanlar oralardan yatırımlar geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımları, milli ve yerli teknolojileri, savunma sanayisi, gemi sanayi, helikopterler, İHA’lar SİHA’lar bizde de olmaya başlayınca yapmadıklarını bırakmıyorlar. Ok yaydan çıktı, bizim asla ve asla sesimizi kısamazlar. Bizi edilgen hale getiremezler. Bu kadar açık konuşayım.

Kılıçdaroğlu onlar için iyi bir aday. Yönetim tecrübesi yok. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehditler karşısında emperyal güçlere karşı ortaya koyacağı bir argümanı kazanması yıllar alır. Zaten ben Batı’ya çevireceğim yönümü diyor. Bizim topraklarımızın bir bölümü Asya’da.

Biden 2 sene önce ne dedi? Biz darbeleri denedik bu adamı halledemedik, şimdi muhalefet ile çalışıp indireceğiz diyorlar. Bunları artık gizlemeye çalışmıyorlar. 80 darbesinde bizim çocuklar başardı diyenler bunlar değil mi? Kılıçdaroğlu’nun kazanmasını istemelerinin binbir tane sebebi var. Bitmeyen tükenmeyen kaynaklarımız var bizim. Beşeri sermayemiz var. Onlarda gittikçe azalan yok olan insan sermayesi bizde var. Dijital çağın parlayan yıldızı Türkiye’dir.

PARLAYAN YILDIZ TÜRKİYE

Mantıklı ölçülü makul etraftaki ülkeleri de rahatsız etmeyen bir ilişki geliştirmek lazım. Herkesin gözü Türkiye’de rol model Türkiye. Onların Avrupası biziz.

Milletler arası ilişkiler de hukuk da yok, duygusallık da yok. Menfaat var. Menfaatine helal geldi mi babası tanımaz. Libya’da biz bu Akdeniz’deki parsellemeyi önledik mi? Biz burada varız, siz yokken vardık dedik. Avrupa öyle durduk yerde Türkiye’de yönetim değişimi oldu diye ellerinde ne varsa verecek bir ülke mi ya? Avrupa fokur fokur kaynıyor. Elde ettikleri refahın gerisine düşme Avrupa’daki halkları endişelendiriyor. Parlayan yıldız Türkiye’dir. Rusya’dan bana ne ne demek? Karadeniz bizim ortak ekonomik alanımız. Rusyasız Türk Devletleri düşünülebilir mi?

KILIÇDAROĞLU’NUN ABD’Lİ FİRMA VAADİ

Sayın Kılıçdaroğlu’nun işin evveliyatından haberi olmadığını düşünüyorum. Fatih Özmen ve eşi Eren Özmen’inSierra Nevada’da bir çalışmaları var. Bizim TAİ’nin bunlarla ticari iş birliği de var. Bu sanki yeni bir şey bulmuş gibi. Biz bunlarla konuştuk bir iş birliğine gitmeye karar verdik ancak şöyle bir gelişme oldu. Amerikalılarla ilişkilerimiz gerilince bir şey aklımıza geldi. Yarın dedik siz Amerika’da çalışıyorsunuz ve bizim Amerika ile ilişkimiz bozulur, bize ambargo uygularsa sizin pozisyonunuz ne olacak? Biz bir şey yapamayız dediler.SNC firması… Biz de teşekkür ettik ve işi orada bıraktık. Bize böyle biri lazım değil ki. Bize bu kavgayı bu mücadeleyi yapacak biri lazım. Biz bundan sonra yan gelip yattık mı? Hayır. Biz bu işte çok yol aldık. Yine TÜRKSAT 6-A uydusunu Japonya’ya adam gönderdik. Uydu mükemmeliyet merkezi kurduk. Bu uydu dünyayı yüzde 70 görebilecek bir uydudan bahsediyoruz. Yazılımı donanımı kendimiz yapıyoruz. Mevcutu bilmeyince böyle durumlar ortaya çıkıyor. Şimdi uzay istasyonuna iki kişi gönderiyoruz. Gidecekler orada 13 tane farklı deney yapacaklar. Kemal Bey merak etmesin, bizi izlemeye devam etsin.

Biz milletimize güveniyoruz.14 Mayıs’ta milletimiz ilk turda Recep Tayyip Erdoğan’ı seçecek böyle bir iddia ve beklentimiz var. Kimse Türkiye’nin kazanımlarını ortadan kaldıramaz ve Türkiye’yi kimse geriye götüremez. Uçak artık kafayı kaldırdı, tırmanıyor. Biz bütün teknolojilere erişecek bilgiye sahibiz. O yüzden de bize uygulanacak ambargolar, ancak ve ancak bizi kamçılar, süreyi hızlandırır.

Biz dünya ile beraber bir pandemi süreci yaşadık. Üretim maaliyetleri arttı, tedarik süreçleri aksadı. Türkiye’de bunlardan ayrı değil aynı dünyada yaşıyoruz. Enflasyon bizde de var. Bizim iktidarımız ile dünyaya gözünü açan çocuklar şimdi genç oldu. Bu neslin bizden başka kıyaslayacak bir iktidar yok. Bizim en büyük zorluğumuz bu. Bugün 30’a kadar yaşlarda sorun. 90’ları yaşamadılar. Krizleri yaşamadılar, 70 anarşi olaylarını bilmiyorlar. 80 darbesini yaşamadılar. Bunları bilmedikleri için kıyaslama yapamıyorlar. Bu tarafı bizim için bir zorluk teşkil ediyor. Togg’dan bana ne, uçaktan bana ne diyenlere gelelim. Devrim otomobili Eskişehir’de yapıldı. Meclis’in önüne getirildi, yürümedi. Sonra anlaşıldı ki benzin konmamış. Hala çalışıyor bu araba. 60’lı yıllarda orada yaşanan bir olumsuz tecrübe bize tam 70 yıl kaybettirdi. Bu millet siyasi revanş uğruna Türkiye’nin elde ettiği ve Türkiye’yi lig yükselten konumunu geriye götürecek bir davranışı affetmez. Onların siyasi hayatını kısaltır. Kazanımlarını insanlar kaybetmeyecek. Sıkıysa yapsınlar. Nasıl yapacak? Çıldırmış olmaları lazım. Yapamazlar. Yaptılar mı çok büyük bedel öderler. Millet sıkıntı çekebilirler ama gurur duyuyor insanlar. Togg bir yere gidiyor, etrafını binlerce kişi sarıyor. Ali Babacan mı var piyasada? Piyasada şu an CHP var. Millet İttifakı’nda piyasada iki belediye başkanı var diğerlerini görebiliyor musunuz? Bizle yolunu ayıran arkadaşlar kerametin kendilerine olmadığını gördüler. Şimdi sizin iktidara koşan bir konumda olmanız lazımdı. Ne kadar oy alabileceğinizi bile ölçemiyorsunuz. Bu bir iddiasızlıktır. DEVA Partisi ne dedi? Biz ayrı gireceğiz dedi…

‘DÜNYA KÜÇÜLÜYOR, TÜRKİYE BÜYÜYOR’

Biz milletimize çok güveniyoruz ve 14 Mayıs’ta milletimiz sağ duyusu ile yaşadığı sorunlara rağmen büyük resme bakarak karar verecek. Türkiye’nin kazanımlarından vazgeçeceğini düşünmüyorum. Soğanı önemsemiyor değiliz. Onu da önemsiyoruz. Enflasyon geriledi, daha da gerileyecek. Bunun sabit gelirlilere yükünü de biliyoruz. Türkiye üretmeye büyümeye devam edecek. Dünya küçülüyor, Türkiye büyüyor dünya ortalamasında çok iyi bir yerdeyiz.

Mehmet Ali Çelebi bize CHP’den geldi. Orayı da biliyor, burayı da biliyor. Onun düşünceleri çok kıymetli bulurum. Şimdi Atatürk, bizim değerimiz. Bu milletin değeri. Bütün umutlar bitmişken İzmir’in işgali ile beraber 19 Mayıs’ta Sultan’ın fermanı ile 70 civarı arkadaşı ile Kurtuluş meşalesini yakmıştır. Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı verecek diyerek… Küllerinden doğan bir Cumhuriyet, devlet kurmuştur Atatürk. Atatürk hep sağ-sol kesim arasında tartışma konusu olmuştur. Atatürk’ün tartışılacak bir konumu yok. Benim kafam başından beri çok berrak. Atatürk Cumhuriyet kurulmadan 8 ay önce iktisat kongresini topladı ve başkanlık yaptı. Çiftçilerden, işçilerden herkes bir araya geldi. Savaş kazanılmış, İzmir kurtulmuş bundan sonra ne yapacağız diye konuştular. İlk kararlardan biri Türkiye tarım ve sanayide yerli kaynaklara yönelecek. Biz de aynı şeyleri söylüyoruz.

‘ONLAR KONUŞUYOR, BİZ İCRAAT YAPIYORUZ’

Atatürk’ü belirli günlerde seçim zamanlarında gündeme getiriyorlar. Kendisine Atatürk’ün partisiyim diyenler bir çivi çakmış mı? Onlar konuşuyor, biz icraat yapıyoruz. Türk Hava Yolları 342 noktaya uçuyor artık ya. Eskiden uçağa binmek imtiyazlı bir durumdu. Bugün öyle mi? Bugün işi olmayan dahi hava yolu ile seyahat ediyor. Herkes edebiliyor. Buradan şuraya geleceğim. Bazı sıkıntılar var bunların hepsi çözülür ama daha büyük tehlikeler var. Özellikle Mart ayından beri millet olaya uyandı. Nedir olay? HDP dedi ki biz aday çıkaracağız dediler. Seçim tarihi ilan edildi. Kılıçdaroğlu’na karar verildi. Noter masası dediler kumar masası dediler. Kazanamayacak dedikleri adayın yanına iki belediye başkanını monte ederek getirdiler. Bu arkadaşlarımız bu illere hizmet etmek için seçilmiş. Hukuk devleti laf ile olmuyor. Türkiye’de kim seçim kampanyası yapabilir? Türkiye’de cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için aday olma var mı? Cumhurbaşkanı seçildikten sonra yardımcısını tayin eder. İnsanları niye kandırıyorsun?

HDP’NİN KILIÇDAROĞLU’NU DESTEK KARARI

HDP kim kardeşim? HDP bölücü terör örgütü için bunlar binlerce askerimizi şehit etti, insanları katletti. Bunlar terör örgütüdür, lanet olsun dediğini duyan var mı? Yok. Aksine diyor ki Apo bizim liderimiz, Kandil’dekiler birbiri ardında açıklama yaptılar. HDP’nin Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararından sonra yapıyorlar bunu. Çok hızlı gittiler baktılar bu aleyhlerine oluyor. Yavaşladılar. Sinyal gitti böyle. Bir terör örgütü bir adayı alenen destekliyorsa ki durum bu. O zaman o adayın veya o adayın arkadaşlarının biz terör örgütüne karşıyız laflarının hiçbir anlamı yok. Burada biri çıkıp diyor ki içeride konuşanları neden açıklamıyorsunuz diyor. Çıkın söyleyin. Onların desteğine kendinizi muhtaç hale getirdiyseniz, terör örgütleri de bu desteği biz destekliyoruz diyor ise sizin ne söylediğinizin ne anlamı var? Ortada bir anlaşma var tabi canım. Hiçbir şey gizli kalmaz. Bir parti cumhurbaşkanı adayını destekleme kararı alıyor. Ve bu parti normal bir parti değil. Bu parti terör örgütü PKK’nın güdümünde bir parti. İşgalcilere karşı bir seçim diyorum ben. Bunların başarılı olması demek Türkiye’nin bölünmesi demek. Terör örgütü Türkiye’yi parçalamak istiyor. Tek başına onlara işgalci demiyorum ben. Onların arkasındakilere diyorum. Oyun bu; Türkiye’ye karşı yarım kalan hesaplarını görmeye çalışıyorlar. İşlerine yarayacak bir aday arıyorlardı buldular. Topraklarımızın bedeli para ile ölçülmez. Biz 5-6 senedir bunların canına okuyoruz, terör örgütleri kafalarını kaldıramıyor. Kılıçdaroğlu FETÖ’cülere af getireceğim diyor. Türkiye’ye karşı bir şer cephesi kurulmuştur. Millet İttifakının adayı da bu oyunun içine dahil edilmiştir.

Ben Mart’ın başından beri sahadayım. Her gün iki ile gidiyorum. Son 10-15 gün içerisinde insanlarımızda bilinçlenme hareketlenme gördüm. FETÖ’nün PKK’nın işin için girmesiyle. Burdur’da bir kardeşim, ‘Ben CHP’den başka bir yere oy vermem. PKK’nın FETÖ’nün ABD’nin takındığı durum bende bir şeyi dank ettirdi. İlk defa Tayyip Erdoğan’a oy vereceğim’ dedi. Buna benzer olaylara rastlıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor. Keşke 20 yılda güçlü ayağa yere basan temel konularda ayrışmadığımız bir muhalefet oluşsaydı. Politikaları tartışmıyoruz. Ne diyor Kılıçdaroğlu, ‘Bunlarla aramızdaki fark siyahla beyaz gibidir’. Laf mı bu? Bunun neresini konuşalım. AK Parti seçmeni 16. seçime giriyor. 15 seçmen kazanmanın verdiği özgüven var. ’16. seçimi de kazanırız’ diyor. Paniğe kapılmıyor.

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN GÜVENCESİ”

Seçim kazanacağız diye akıllarına geldikleri gibi vaat veriyorlar. 2015’te de bunlar yapıldı. Millet itibar etmedi. Milletin daha fazla para almasına karşı mıyım? Yerine getiremeyeceğiz şeyi yaparsanız, konumunuz nereye gelir? Veremez edemez demiyorum. Ama oturup kaynağını açıklasın. Ya borç alacaksınız ki sürdürülebilir değil. 120 milyar dolar gayri safi milli hasılasının 8’de 1’i demek. Türkiye’nin bütçe gelirlerinin yarısından fazlası demek. Bunlar sadece farklar. Bir de asıl ödemeniz gerekenler var. Kaynağını açıklasınlar. Bunu defalarca yaptık. İzmir’de Elazığ’da Van’da yaptık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın güvencesi. ‘Bunlar bunu yapamaz’ diyen kimseye rastlamadım. Yapamayacağımız bir şeye söz vermiyoruz ama söz verdiğimiz şeyin altında da kalmıyoruz, yapıyoruz. Asrın felaketin 100 milyar dolarlık bir faturası var minimum. Bunun için de bir kaynağa ihtiyaç var. Geçen sene bütçe giderlerimizin yarısı kadar. Zorlanacağız. Hiç hesapta olmayan 100 milyar dolar harcamanız doğdu. Peşin ödeme taksitle toplama olacak. 2-3 sene sonra hak sahiplerine bedavaya gelecek o.

Erdoğan: Bay bay Kemal’in PKK’lı dostları varsa bizim de milletimiz var
Bahçeli’den Yalova’da CHP ve ittifak ortaklarına 14 Mayıs mesajı