Bakan Kurum: 81 ilde kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz

Bakan Kurum: 81 ilde kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz
25 Nisan 2023 Gündem Google News

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum A Haber’de merak edilenleri yanıtladı. Bakan Kurum’un açıklamalarından satır başları şöyle;Tam bağımsız Türkiye diyoruz. Bölgede söz sahibi bir Türkiye’den bahsediyoruz.85 milyon vatandaşımıza vaatlerimizi gerçekleştireceğiz. Yatırımcı güven ister, istikrar ister. Siz 7 kişiyle ülke yöneteceğim diye talip oluyorsunuz ülkenin geleceğine dair bir projeniz yok, hedefiniz yok. 7 kişi bırakın ülke yönetmeyi bakkalı idare edemezsiniz. Öyle bir nesil geliyor ki öyle bir gençlik geliyor ki alıp bizden çok daha yukarıya taşıyacaklar. Gençliğin yüzyılı olacak, kararları onlar alacak. Öyle güzel sorular soruyorlar ki gençlerimiz. Kendine inanan, güvenen, ülkesi için mücadele eden gençliğimiz geliyor. Bu gençliğimiz çok daha iyisini, güzelini yapacaktır.

Milletimiz bir kere çok bilinçli. Biz saha araştırması da yapıyoruz sahada da gözlemliyoruz. İstanbul’un en önemli sorunlardan birisinin kentsel dönüşüm olduğunu görüyoruz. Deprem birinci sırada. İstanbul’daki deprem dönüşümü bizim geleceğimiz adına en önemli problem. İstanbul’daki gelecek sadece İstanbul’u ilgilendirmiyor. Kentin depreme hazır hale gelmesi milli güvenlik meselesi. Bizim sahada gördüğümüz en önemli sorunların başında deprem, kentsel dönüşüm ve ulaşım problemi geliyor.695 bini İstanbul’da olmak üzere 3,3 milyon konutu dönüştürdük. 81 ilde kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz.

20 soru 20 cevap! ‘Yarısı Bizden’ kampanyasının detayları belli oldu
Bakan Kurum: Kılıçdaroğlu’nun ‘Yapılmadı’ dediği evlerde güvenle oturan Samsatlılar
Bakan Kurum Kağıthane’de açıkladı! ‘İstanbullu hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum’

Bugün muhalefet, ‘kentsel dönüşümü siyaset üstü göreceğiz’ deyip her projemize vatandaşımızın aklını çelmek, yanlış yönlendirmek için yapılması gereken her şeyi yaptılar. Güngören’e gittik, orada eylem yapmaya çalıştılar. Üsküdar Kirazlıtepe, oraya o işin yapılmaması adına ellerinden geleni yaptılar.Birileri gibi ‘deprem bütçesine milyarlarca para koyacağım, İstanbul’un dönüşümüne ilişkin yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin konut yapacağım’ deyip 4 yılda 1500 konut bitiremeyenler gibi değiliz.

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ DEPREM BÖLGEMİZ

Bizim birinci önceliğimiz deprem bölgemiz 11 ilimiz. Ardından Marmara İstanbulumuzun dönüşümü. Buna ilişkin de geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımız müjdeleri paylaştılar. Deprem bölgesinde 113 bin konuta geldi. 2,5 ayda 113 bin konutun temellerini atan Türkiye var. 113 bin konut başladı.Bizim hedefimiz 1 yılda 319 bin konutu teslim etmek. Toplamda 650 bin konutumuzu inşa edeceğiz. Bir kısmını rezerv alanda bir kısmını da yerinde yapacağız.Biz bugüne kadar milletimize ne söz verdiysek tuttuk.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI

Tüm bu anlatıklarım çerçevesinde birinci önceliğimizin deprem bölgesi ikincisi Marmara dönüşü. Sayın Cumhurbaşkanımız bayramın birinci günü yüzyılın dönüşümüne ilişkin müjdeleri milletimizle paylaştılar. İstanbul’da 1,5 milyon riskli konut var. Bu riskli konutların dönüşümüne ilişkin yüzyılın dönüşümü diyeceğimiz İstanbul’un dirençli hale getirilmesi adına sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle iki müjdeyi paylaştı. İstanbul’a ilave nüfus getirmeyeceğiz. Bu alanlar içerisinde önceliğimiz İstanbul’daki dönüşümü gerçekleştirmek. 500 bini Anadolu yakasında 500 bini Avrupa yakasında uydu kentler kuracağız. İstanbul Ataşehir örneği, Ataköy, Başakşehir, Halkalı. Uydu kentlerimizi belirlediğimiz rezerv alanlarda inşa edeceğiz. 130 milyon metrekare yer lazım. 6 bin 500 konutluk projeyi başlattık. Rezerv konutlarımızın temellerini attık. Kalan 500 binin yerinde dönüşümünü yapacağız.