İstanbul’da AK Parti seçim bürolarına silahlı saldırı girişimi

İstanbul’da AK Parti seçim bürolarına silahlı saldırı girişimi
21 Nisan 2023 Gündem Google News

Bahçelievler’de Kocasinan Merkez Mahallesi, Yenibosna Kocasinan Yolu Caddesi’nde bulunan Seçim İrtibat Bürosu’nun önünden motosikletle geçen iki kişiden biri havaya ateş ettiği bildirilmiş ve olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilmişti. Polis buradaki incelemelerini sürdürürken, bu kez de yine Yenibosna AK Parti Kuleli Seçim İrtibat Bürosu’nun önünde havaya 4 el ateş edildiği ihbar edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin ilk incelemelerinde irtibat bürosuna herhangi bir isabet olmadığı belirlendi. Polisin her iki seçim irtibat bürosundaki incelemeleri sürüyor.

AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Bahçelievler Kocasinan İrtibat Büromuz önünde gerçekleşen silahlı saldırı girişimini şiddetle kınıyor, konunun hukuk karşısında takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmaması en büyük tesellimiz. Bizler bu saldırılara fırsat vermeyecek ve hemşehrilerimizle tam bir demokrasi havası içerisinde buluşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son dakika! AK Parti Çukurova ilçe binasına saldırı

AK PARTİ ÇUKUROVA İLÇE BİNASINA SALDIRI

Adana’da AK Parti Çukurova ilçe binasına silahlı saldırı gerçekleştiren saldırgan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, dün merkez Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda meydana geldi. Partinin ilçe başkanlığı binası önüne elinde pompalı tüfekle bir şüpheli geldi. Parti tabelası ve bayrakların asılı olduğu, deprem nedeniyle orta hasar alan ve tedbiren boşaltılan binaya elindeki tüfekle ateş eden şüpheli, polis ekiplerince yakalandı. İsminin E.K. (24) olduğu öğrenilen saldırgan, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan saldırgan bugün sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.