Depremde tüm ailesini kaybetti! Annem, kardeşim, ablam, üç kızı…

Depremde tüm ailesini kaybetti! Annem, kardeşim, ablam, üç kızı…
25 Mart 2023 Gündem Google News

Kimi annesini, kimi babasını kimi evladını verdi toprağa. Kimi ise bir başına kalakaldı, bütün sevdiklerini kaybetti. 6 şubat depreminde yarım kaldı hikayeler… Aileler paramparça oldu.

Alıntı Metni

Hatay’da cenazesi olmayan aile yok. Herkes yaralı, herkes buruk, eksik. Onlardan biri 42 yaşındaki Leyla Kokusever. “Hayatta kimse kalmadı” diyor, bir başına konteynerde yaşama tutunuyor. Anlattıkça gözlerinden yaşlar süzülüyor…

Alıntı Metni

Manevi destek bile bizim için o kadar önemli oluyor diyen Kokusever: “Geliyorlar, teselli oluyoruz anlık kafamız dağılıyor. İçimden birşey istemek de gelmiyor. Yok düşündüğüm zaman da istediğim birşey de yok. 5 saniye bile boş kalsak biz o gecedeyiz hala” dedi.

“Ben nasıl çıktığımı bilmiyorum enkazdan. Çıkıncaya kadar da dışarıda ne olduğunu bilmiyordum. Bir çıktım herşey gitmiş. Cehenem gibiydi. Onlar cennete, gitti biz cehenemdeyiz. Nefes aldığımıza şükrediyoruz ama asıl cehennemde olan biziz. Ölenleri düşünüyorum ‘şehit oldular, kurtuldular’ diyorum. O biraz yüreğimi ferahlatıyor. Ne olacağını bilmiyorsun, o da kötü. Yoksa derdimiz yemek, içmek karnımızı doyurmak değil. Sokakta da yaşanıyor, onu da gördük. Nefes aldığın müddetçe her şeyi yapabiliyorsun. Ama yanımızda sevdiklerimiz olsaydı biraz birbirimize tutunarak devam ederdik. Ama hiç kimse olmayınca… Her şeyi aynı anda yaşadık ya biz tımarhaneye gitmedik diye şaşırıyorum. Öyle şeyler gördük ki… Ceset torbaları elimizde gezdik, canlarımızı elimizde taşıdık, soğuk bedenlerine sarıldık…”