Özel okullara zam oranı belli oldu! Bakan Özer açıkladı

Özel okullara zam oranı belli oldu! Bakan Özer açıkladı
04 Ocak 2023 Gündem Google News

Özel okulların yapacağı zammın hangi oranda olacağı merak edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün özel okul temsilleriyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Özer, değişikliğe gittiklerini belirtti.

Özer, ”ÜFE yerine TÜFE baz alacak şekilde belirleme kararı aldık” diyerek bu kararın ardından da 2023-2024 özel okul zam oranını kamuoyuna duyurdu.

Bakan Özer’in açıklamaları şöyle;“Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu sene bir değişikliğe gidiyoruz. Üretici Fiyat Endeksi’den ziyade Tüketici Fiyat Endeksi’ni baz alacak şekilde fiyatı belirleme kararı aldık.

YÜZDE 65 ZAM

2023 yılındaki enflasyon beklentisinin düşük olması, velilerin desteklenmesi babında MEB olarak 2023 fiyatlarını yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık.

Özel okul temsilcileri ile bu oranı konuştuk. Buradaki arkadaşların tamamı fiyatın yetersiz olduğu kanaatini ilettiler. Ben özgür bir şekilde bu görüşlerini bizlerle paylaştıkları için kendilerine müteşekkirim. Biz MEB olarak 2023 yılı enflasyon beklentilerini ve Tüketici Fiyat Endeksi’ni dikkate alarak böyle bir karar aldık. Bu kararı yarından itibaren uygulamaya sokmuş olacağız.

Yeni almış olduğumuz kararın tüm öğrencilerimize, hayırlı olmasını diliyorum. Yine sektör temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu zorlukları da sektör temsilcileri bu artış oranını kabul etmeseler de yeni uygulamanın getirmiş olduğu zorlukları hem Bakanlık hem özel eğitim kurumları birbirlerine destek olarak inşallah birlikte aşacağız. Yeni fiyatın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan memura ve emekliye bir zam müjdesi daha! İşte yeni maaş tablosu
Erdoğan en düşük emekli maaşını değiştirdi
Orta gelirliye konut kampanyası! Faiz oranı ve şartlar belli oldu