Uzman Çavuş, nöbet tutarken yıldırım düşmesiyle şehit oldu

Uzman Çavuş, nöbet tutarken yıldırım düşmesiyle şehit oldu
26 Kasım 2022 Gündem Google News

Pençe- Kilit operasyonunda görevli Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı personeli PiyadeUzman Çavuş Mustafa Işık, üs bölgesinde nöbet tuttuğu sırada mevzisine yıldırım düştü. Şehit olan Işık’ın acı haberi memleketi Konya’nın Seydişehir ilçesi Ketenli Mahallesi’nde oturan Meryem ve Abdullah Işık çiftine,KaymakamDeniz Pişkin tarafından verildi.

4 ay önce Efnan adını verdikleri kız bebeklerini dünyaya getiren 1 yıllık evli eşi Derya Işık da acı haberi aldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Derya Işık, ”Allah’ım ben onu çok seviyordum. Onu çok sevdiğim için mi benden aldın? Daha kızımıgörmedi. Kızımda babasını hiç görmedi. Ben artık onun sesini hiç duyamayacağım. Ben onsuz nasıl dayanacağım?Ben bugün telefonla aramıştım. Telefonuna bakamamıştı. Canını mı acıttılar dabakamadın. Biz ona kızımla sürpriz yapacaktık. Kızımla biz geldik,diyecektik. Ama sen bize migeldin. Böyle mi geldin.” diye ağladı.

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, sosyal medya hesabından da acı haberi duyurup, başsağlığı diledi. Işık’ın cenazesinin yarın Ketenli Mahallesi’nde defnedilmesi bekleniyor.

Şehit haberini alınca Ankara’ya döndü

MSB: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan P. Uzm. Çvş. Mustafa Işık şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan P. Uzm. Çvş. Mustafa Işık’ın şehit olduğunu duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. Mustafa Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.