BBP Genel Başkanı Destici’den CNN Türk’te önemli açıklamalar

BBP Genel Başkanı Destici’den CNN Türk’te önemli açıklamalar
25 Kasım 2022 Gündem Google News

CNN TÜRK ekranlarına katılan Mustafa Destici şu ifadeleri kullandı: Seçim haziranda değil de mayısta yapılabilir mi evet yapılabilir. Ama şu tarihte olabilir bu tarihte olmaz kesinlikle benim böyle bir sözüm olmadı.

PENÇE-KILIÇ HAREKATI

Dünyada belki de birkaç ülkenin gerçekleştirebileceği bir hareketı büyük bir başarıyla gerçekleştirdiler. Kayıpsız bir şekilde, onlarca İHA, onlarca SİHA ile ‘bir gece ansızın gidebilir’ deniyor ve gidildi. Tabi bu harekata başta ABD olmak üzere batılı güçler seslerini de çıkaramadılar. Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde çok kahpe bir saldırı gerçekleştirilmişti.Birleşmiş Milletllerin 51. Maddesi de bize dışarıdan bir saldırı olduğunda müdahele hakkı veriyor. Türkiye bu hakla karşılık verdi.

6’LI MASAYA ELEŞTİRİ

Bazı siyasetçiler grup toplantısında devlet intikam almaz diyor. Şefkat gösterir, merhamet gösterir diyor. Muhafelet olabilirsiniz, hükümeti eleştirebilirsiniz, farklı düşünceler ortaya koyabilirsiniz ancak terörle mücadele konusunda hele ki böyle sizin ordunuz terör örgütlerine karşı operasyon yapıyorken, binlerce şehit verdiğimiz, on binlerce insanımızı kaybetmişiz, en son Karkamış’ta Ayşenur öğretmenimiz, 5 yaşındaki yavrumuz şehit edilmiş, Türkiye bunları seyir mi edecek? Bütün siyasi partilerin bunu desteklemesi lazım. Ben Kılıçdaroğlu ve o masada oturanların hiçbirisinin doğru dürüst açıklamalarını görmedim. Devlet ülkesine, varlığına, milletine saldıran teröristle mücadele etmeyecek mi? Onu ininde imha etmeyecek mi?

‘HDP KAPATILIRSA YENİSİNİ AÇAMAZLAR’

İspanya’da olduğu gibi Herri Batasuna örneğinde olduğu gibi sadece terör eylemlerini kınamadığı için kapatıldı bu parti. Diyorlar ki kapatırsak yenisi açılır. Bırakın partilerini barlarını, bakkallarını dahi açamadılar. Herkes biliyor ve herkes konuşuyor HDP’nin milletvekili kadrosunun ve belediye başkanlarının bir kısmını İmralı bir kısmını Kandil veriyor. Böyle bir siyasi parti olurken bizim terörle mücadelemiz eksik kalmıyor mu? Benim askerim orada canını verirken, benim öğretmenim orada canını verirken TBMM’de PKK’nın siyasi partisi olabilir mi? Önümüzdeki ocak ayının başında siyasi partilere 4.5 milyar lira hazine yardımı yapılacak. Bunun 1,5 milyarı hazine yardımı, 3 milyarı seçim yardımı. Yine bunu 5 parti alacak. O, 4.5 milyarın 600 milyonu PKK’nın siyasi kolu HDP’ye gidecek. Şimdi diyorum ki Anayasa Mahkemesi’ne diyorum en azından bu kapatma davası bitene kadar bu paraya tedbir koyun. Diyelim ki kapatıldı, parayı verdiniz bunu nasıl alacaksınız. Diyelim ki hazine yardımından mahrum bırakma kararı verdiniz. Peki o parayı nasıl alacaksınız?

“KEMAL BEY’İN ADAY OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Hala bir kazanacak aday tespit edebilmiş değiller. Bu gidişle de biraz zor. Neticede kazanamayacak adamla Cumhur İttifakı karşısına çıkacaklar. Bana göre kimi gösterirse göstersinler kaybedecekler. Şu an neredeyse Cumhur İttifakı aşağı yukarı geçen seçimde aldığı oy yüzdesine yaklaştı.CHP o masanın oyu en çok fazla olan partisi. Kemal Bey’i çok istekli görüyorum adaylık konusunda. Kurmayları, Kemal Bey burada geri adım atar mı dediğimde geri adım atmayacağını adaylık noktasında çok kararlı olduğunu ifade ediyorlar. Kemal Bey’in aday olacağını düşünüyorum. Özellikle İYİ Partililer Kemal Bey aday olursa kazanamayacaklarını düşünüyorlar. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını istemeseler de kabulleneceklerini düşünüyorum. CHP çok açık ve net dayatıyor, adayımız Kılıçdaroğlu’dur. Ortak karar alacağız diyor ama CHP’nin söylemleri ortak karar alınacağını göstermiyor.

Türkiye’de bugün bir inaç hürriyeti problemi varsa ki bunun müsebbibi CHP zihniyetidir. Hatırlayın 2008’de yine bugün Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler AK parti, MHP ve BBP’nin oylarıyla 411 oyla anayasa değişikliği yapıldı. Başörtürü özgürlüğü anayasa güvencesine alınmış oldu. CHP hemen Anayasa Mahkemesi’ne koştu iptal ettirmek için, peki koşan kimdi? Bugün Genel Başkan olan Sayın Kılıçdaroğlu o zaman Grup Başkanvekiliydi. “Türkiye’yi orta çağ karanlığına dönderecekler” diyerek Anayasa Mahkemesi’nin kapısına gittiler ve iptal ettiler.