Tramvay Durakları 2022: İstanbul Kabataş-Bağcılar Tramvay Durakları ve İsimleri

Tramvay Durakları 2022: İstanbul Kabataş-Bağcılar Tramvay Durakları ve İsimleri
28 Ekim 2022 Gündem Google News

Türkiye’nin en kalabalık ili İstanbul’da metrobüs, Marmaray, metro, otobüs, dolmuş gibi toplu taşıma araçlarının yanı sıra tramvay hattı da bulunur. İstanbul’un trafik yükünü önemli ölçüde sırtlayan tramvay hatlarının çeşitli duraklar ile entegrasyonu bulunur. Tramvay durakları aktarmaları sayesinde İstanbul’da ulaşım daha kolay hale gelmektedir. Toplamda İstanbul 5 tramvay hattı bulunur. Her birinin durakları ve bağlantı noktası farklıdır.

En çok kullanılan tramvay hattı Avrupa Yakası’nda yer alan T1Kabataş-Bağcılar hattıdır.Bunların dışında İstanbul’da T3 Kadıköy-Moda, T4 Topkapı-Mescid-i Selam ve T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hatları bulunur. T2 Taksim-Tünel ve T3 Kadıköy-Moda Tramvay hattı nostaljik hat olarak geçer.

T1Kabataş-Bağcılar Tramvay Durakları ve İsimleri


T1Kabataş-Bağcılar Tramvay HattıEntegrasyonu

T1 tramvay hattı yüksek kapasitesi ve güzergahı ile omurga hatlarımızdan sayılmaktadır, bu sebeple güzergahı üzerinde pek çok noktada diğer toplu ulaşım araçlarına aktarma imkanı sağlamaktadır.

T2 Taksim-Tünel Tramvay Durakları ve İsimleri

T2 Taksim-Tünel Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul’un en merkezi noktalarından biri olan Beyoğlu, İstiklal Caddesi’nde, Taksim ile Tünel arasında çalışan yenilenmiş emektar cadde araçlarıdır. 1990 yılında İstiklal Caddesi’nin araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılmasıyla bu yıl sonunda Taksim – Tünel Nostaljik Tramvay Hattı adıyla işletilmeye başlandı.

T3 Kadıköy-Moda Tramvay Durakları ve İsimleri


T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Durakları ve İsimleri


T5Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Durakları ve İsimleri


İstanbul Metrobüs Durakları ve İsimleri 2021: Metrobüs Saatleri ve Durak Haritası
Marmaray Durakları ve İsimleri 2021: Marmaray Halkalı-Gebze Saatleri, Ücret Tarifesi, Güzergah Hattı ve İstasyon Haritası
İstanbul Metro Durakları ve İsimleri Nelerdir? 2021 İstanbul Metro Sefer Saatleri