Antalya ve İzmir’de orman yangını!

Antalya ve İzmir’de orman yangını!
12 Ekim 2022 Gündem Google News

Kumluca’ya bağlı Beykonak Mahallesi Beşikçi mevkisinde, saat 12.00 sıralarında, orman yangını başladı. Yerleşim yerlerine ve seralara yakın noktada başlayıp, dağa doğru ilerleyenyangına müdahale için kara ve hava ekipleri, bölgeye yönlendirildi.

Yangın, öğle saatlerinde Kumluca ilçesi Beşikçi Mahallesi Sarnıçtepe bölgesinde çıktı. Ormanlık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı merkezine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

1 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangına ilk etapta çok sayıda orman işçisi ile 8 arazöz müdahale etti. Büyüme ihtimaline karşı 4 helikopter ile 4 uçak da söndürmek için destek verdi. Yangın yaklaşık 1 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

1 HEKTAR KIZILÇAM ALANI YANDI

Orman yangını nedeniyle yaklaşık 1 hektar kızılçam alanınınzarar gördüğü belirlendi. Rüzgarla alevlerin ters tarafa doğru ilerlemesiyle yerleşim yerlerinde herhangi bir hasarolmadığı belirtildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili jandarmanın soruşturması sürüyor.

İZMİR

Bergama’nın Kırsal Çobanlar Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Dumanları görenler, Orman İşletme Şefliği ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye 2 uçak, 2 helikopter, 7 arazöz ve 3 su tankeri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Ekipler, alevleri söndürmek için havadan ve karadan müdahale başlattı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Öğle saatlerinde Çobanlar köyü mevkiinde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangın kontrol altına alındı.