DEMET TEKİN YORUMUYLA “EKLEMEDİR KOCA KONAK” TÜRKÜSÜ DİJİTAL PLATFORMLARDA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.

DEMET TEKİN YORUMUYLA “EKLEMEDİR KOCA KONAK” TÜRKÜSÜ DİJİTAL PLATFORMLARDA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR.
10 Eylül 2024 Gündem Google News
Yıllarca pek çok sanatçı tarafından yorumlanan Türk Halk müziğimizin sevilen türküsü “Eklemedir Koca Konak”, elektronik alt yapılı  düzenlemesi ve Demet Tekin yorumuyla yeniden gündeme geldi.

Tiktok videosu akımıyla hızla yayılarak, ilgi ile paylaşılan türkü, aynı zamanda Spotify Viral listesine hızlı giriş yaptı. Demet Tekin, “Bu türkünün elektornik alt yapısı ve yorumu genç kuşak müzikseverlerinin dikkatini çekti. Kısa zamanda türküye gösterilen yoğun ilgiden ve halkımızın video paylaşımlarını bu türküyle yapmalarından ötürü çok mutluyum. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ve sözlerini şöyle tamamladı: “Her ne kadar müzikte yeni yapılan çalışmalar müziğimize önemli katkılar sağlıyor olsa da, hayatımıza etkili şekilde giriyor olsa da, yüzyıllar boyu süregelen, özümüze ve kültürümüze ait olan şarkılar, türküler; bize her zaman daha yakın gelir. Yüreğimize daha çok dokunur. Yıllar geçse de hiçbir zaman modası geçmez. Aynı kalitede, aynı güzellikte bizi etkilemeye devam eder. Bu sebeple Türk Sanat Müziğimiz olsun, Türk Halk Müziğimiz olsun bizim için çok kıymetlidir ve bu müziklerimizi korumalı, sahip çıkmalı ve yeni nesillere aktarmalıyız” diyor.

Etiketler: