DEMET TEKİN’İN “TÜRKÜ DEMETİ 2” ALBÜMÜNÜN ARDINDAN YAYINLADIĞI “EKLEMEDİR KOCA KONAK” TÜRKÜSÜ DİJİTAL PLATFORMLARDA İLGİ GÖRÜYOR.

DEMET TEKİN’İN “TÜRKÜ DEMETİ 2” ALBÜMÜNÜN ARDINDAN YAYINLADIĞI “EKLEMEDİR KOCA KONAK” TÜRKÜSÜ DİJİTAL PLATFORMLARDA İLGİ GÖRÜYOR.
30 Ağustos 2024 Gündem Google News

Türk Halk müziğimizin sevilen türküsünü yeni bir düzenleme ile yorumlayan Demet Tekin, kısa bir süre içinde türkünün ilgi görmesi karşısında, “Eklemedir Koca Konak türküsü gönüllerimizde taht kurmuş, toplumca bizi derinden etkileyen türkülerimizden biridir. Benim için bu türküyü yorumlamak önemliydi. Biz biraz farklılık yaparak, yeni nesillere de ulaşmak niyetiyle, türküyü elektronik alt yapı ile kaydettik. Açıkçası bu kadar ilgi göreceğini biz de tahmin etmiyorduk” dedi.

Bir milyonu aşan dinlemeyle yeniden gündeme gelen türkünün ardından Demet Tekin, Türk müziğine katkı sağlamaya, bu alanda üretmeye devam edeceğini söylüyor.

“Türkü Demeti-2” albümünde yer alan ve sözleri İbrahim Açılan’a, müziği kendisine ait olan “Vatan” türküsünün elektronik versiyonuna çektiği yeni klibini de YouTube kanalında müzikseverlerle buluşturuyor. Türkiye’nin dört bir köşesinde tarih kokan, doğal güzelliği ile büyüleyen eşsiz manzaralarla gerçekleştirdiği klip, bu ülkeye sahip çıkmamız gerektiğini hem sözleriyle, hem müziği, hem de görselliğiyle anlatıyor.

Demet Tekin : ”Her ne kadar müzikte yeni yapılan çalışmalar müziğimize katkılar sağlasa da, hayatımıza etkili şekilde girmiş olsa da, yüzyıllar boyu süregelen, özümüze ve kültürümüze ait olan şarkılar, türküler; bize her zaman daha yakın gelir, bize huzur ve şifa verir. Yıllar geçse de hiçbir zaman modası geçmez. Aynı kalitede, aynı güzellikte bizi etkilemeye devam eder. Bu sebeple Türk Sanat Müziğimiz olsun, Türk Halk Müziğimiz olsun bizim için çok kıymetlidir ve bu müziklerimizi korumalı, sahip çıkmalı ve yeni nesillere aktarmalıyız” diyor.

EKLEMEDİR KOCA KAVAK

https://www.youtube.com/watch?v=3WqMTGjHPWs

——————–

VATAN

https://www.youtube.com/watch?v=oJgNkVnazCQ

 

Etiketler: