Son dakika…İstanbul güne yağmurla uyandı! Bu saatlere dikkat

Son dakika…İstanbul güne yağmurla uyandı! Bu saatlere dikkat
01 Ekim 2023 Gündem Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıların ardından İstanbul’da beklenen yağmur gece saatlerinde başladı. Sabah saatlerinde de etkisini gösteren sağanak yağmur nedeniyle sokağa çıkanlardan bazıları hazırlıksız yakalandı. Sağanak şeklinde etkili olan yağış nedeniyle hazırlıksız olanlar köprü altlarına sığındı.

İlginizi Çekebilir

Sabaha karşı etkisini iyice arttıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar poşet gibi malzemelerle kendini korumaya çalışırken bazıları ise otobüs duraklarına ve bina altlarına sığındı.

ESENYURT’TA DERE TAŞTI, İSTİNAT DUVARI YIKILDI

Esenyurt’ta sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmurun ardından Yeşilkent Mahallesi’ndeki dere taştı. İstinat duvarı yıkıldı. Olay yerine belediye de ekipleri sevk edildi. Ekiplerin iş makineleriyle bölgedeki çalışması sürüyor.

Arnavutköy, Bolluca mahallesinden geçen Arnavutköy deresinde taşkınlar oluştu. Taşkın nedeniyle Abdullah Gül caddesinde ulaşımda aksamalar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin taşkının önüne geçmek için tedbirler aldığı görülürken araçlar yolda ilerlemekte zorluk çekti.

Content Video – Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı! ‘Risk devam ediyor’

Dışarıda yağmura yakalanan vatandaşlar kendini korumak için yol ararken bir kişinin yağmura aldırmadan spor yapması ise dikkat çekti.

BİRÇOK İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji tarafından pazar günü için birçok ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Adana, Samsun, Osmaniye ve Hatay’a sarı ve turuncu kodlu; Amasya, Ankara, Artvin, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Giresun, İstanbul, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Yozgat, Zonguldak, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce’ye sarı kodlu uyarı verildi.

İSTANBUL’DA RİSK DEVAM EDİYOR! BU SAATLERE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da devam eden sağanak yağışla ilgili açıklama yaptı. Orhan Şen yaptığı açıklamada, “Esas kuvvetli yağış 12’den sonra ya da 10’dan sonra olur. Bunun yanı sıra yağış alan yerler var. Sel yapacak yağışlar gece yarısından sabaha kadar olabilir. Yarın öğlene kadar bu yağışların İstanbul’da olmasını tahmin ediyoruz. Yağışlar öğleden sonra terk ediyor Anadolu’ya doğru gidiyor. Hatay ve Osmaniye civarında kuvvetli yağışlar var. Gece yarısından sonra bu yağışı bekleyebiliriz. Yarın öğlene kadar risk devam ediyor.” dedi.

Beş parasızdı, ölüsünü ev sahibi buldu! Yeryüzünün gelmiş geçmiş en zeki insanı
Haber Detay Görsel Slider

VALİ GÜL DÜN UYARMIŞTI

İstanbul Valisi Davut Gül, “İstanbul’da tahmin edilen meteorolojik uyarılarla uyumlu olarak devam eden yağışların başta Boğaz çevresi ve civarı olmak üzere, il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların yarın(bugün) sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.” uyarısında bulundu.

Masterchef All Star eleme adayı belli oldu! Şampiyonlar son ikiye kaldı