Deprem illeri dışında 1 yıl yeni yatırım yok

Deprem illeri dışında 1 yıl yeni yatırım yok
26 Ağustos 2023 Gündem Google News

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara –Edinilen bilgiye göre Erdoğan, kendi illeri için yol, köprü talebinde bulunan il başkanlarına, “Deprem illeri haricinde kamu giderlerinden tasarruf yapacağımız bir dönem başladı. Talepleriniz 2024 sonrası yatırım programlarına dahil edilebilir. Deprem illerimizin hızlıca ayağa kaldırılması önceliğimiz olacak” yanıtını verdi.

Erdoğan’ın, ekonomideki dar boğazın seçim öncesi sahada nasıl anlatılması gerektiğini soran il başkanlarına, “Ekonomide iyileştirmeyi zaten biz yapacağız gündem bu olmasın; siz sahada muhalefetin yanlışlarını anlatın” yanıtını verdiği belirtildi.

Vergisiz telefon

AK Parti’nin seçim vaatlerinden biri olan öğrencilere vergisiz telefon düzenlemesi il başkanları toplantısında da gündeme geldi. Bazı katılımcıların, gençlerin kendilerine, “vergi indiriminin tüm telefon markalarında yapılmasına dönük talepler ilettiğini” söylemesi üzerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yalnızca yerli firmaların değil Türkiye’de üretim yapan 15 markanın üzerinde çalışıyoruz. İthal telefonlar için böyle bir indirim cari açığı arttıracağından bu düzenlemeyi yaparken 60 milyar dolara ulaşan cari açığımızı da düşünmemiz gerekiyor” dediği kaydedildi. Konunun ilk kabine toplantısında ele alınacağı bildirildi.

‘Köpeklere yelek’ diyaloğu güldürdü

AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat toplantıda “Karayollarında arabalar köpeklere çarpıyor. Köpeklere fosforlu yelek giydirelim” önerisini dillendirdi. Erdoğan’ın Polat’a verdiği “Giydirelim de acaba köpekler bunu kabul edecek mi?” yanıtı ise salonda gülüşmelere neden oldu.