İmamoğlu’na ‘sokağa çıkamama’ yanıtı

İmamoğlu’na ‘sokağa çıkamama’ yanıtı
25 Temmuz 2023 Gündem Google News

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul –İmamoğlu ile Kerimoğlu arasında Ankara’da gerçekleşen Belediye Başkanları Toplantısı’nda kavga çıktığı iddia edilmişti. Kerimoğlu’nun İmamoğlu’na, “Zoom toplantısıahlaksızlıktır” dediği, İBB Başkanı’nın ise, “Ahlaksız sensin. Bakırköy’de sokakta gezemiyorsun” yanıtını verdiği öne sürüldü. Kerimoğlu, dün akşam TV 100’de soruları yanıtladı. Kerimoğlu, “Önümüzdeki günlerde partimizin bir kurultay süreci olacak. Parti meclisi üyeliklerinin seçimini de kapsayacak. Ve ben de inşallah İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yapılacak olan bir ön seçimde aday olmak istediğimi ifade ettim” dedi.

Kerimoğlu, toplantıda yaşananlara ilişkin şöyle konuştu: “Asla bir hakaret, partimizin geleneğine yakışmayan bir davranış içinde olmadım. Dedim ki,Türkiye’nin önemli sorunları var. Ayrıca yerel seçimlere dönük çalışma yapmamız gerekiyor. Ama CHP’yi tartıştırıyoruz. Bir Zoom toplantısında CHP’nin geleceğiyle ilgili olarak; partinin hiyerarşisine, disiplinine, geleneğine uymayan bu tür toplantıları etik bulmuyorum. Gayri ahlaki buluyorum dedim. Bunun adına komitacılık denir.” Kerimoğlu, şöyle devam etti: “Ben kürsüde konuşurken Sayın İmamoğlu asla bana laf atmadı. Ben konuşmamı tamamladım. En arkaya doğru geçtim, oturdum. Bu esnada Sayın İmamoğlu’nun ‘En son konuşmacı ben olacaktım. Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden kürsü veriyorsunuz’ diye bir ifadesi oldu. Bana yönelik ahlaksız sensin dediğini duymadım. Zaten ben de kendisine ahlaksızsın demedim.”

“Niye sokağa çıkamadığımı anlatayım” diyen Kerimoğlu, İBB’nin tamamlaması gereken yol çalışmasını 4 yıldır tamamlamadığı için trafik kaosuna neden olduğu, sinek ilaçlaması yapmadığı ve kentsel dönüşüm sorununun çözülemediği için tepkiyle karşılaştığını belirtti. Kerimoğlu, “Bu sorunları çözemediğimiz için de ben sokağa çıkmakta zorlanıyorum, çok haklı” dedi.