Deprem mezarlıklarında duygu dolu bayram ziyareti

Deprem mezarlıklarında duygu dolu bayram ziyareti
20 Nisan 2023 Gündem Google News

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin en çok yıkıma ve can kaybına neden olduğu Hatay’da Ramazan Bayramı arifesinde mezarlık ziyaretleri başladı. Özellikle, depremde hayatını kaybedenler için oluşturulmuş mezarlıklarda yoğunlukoluştu. Hayatını kaybedenlerin kabirlerini ziyaret edenler, çiçekler ekip, düzenlemeler yaptı.

Haber Detay Görsel Slider

Dualar okuyan vatandaşlar, mezar başlarında gözyaşı döktü. Depremde enkaz altından kurtarılan ancak bazı uzuvlarını kaybeden depremzedeler de hayatını kaybeden akrabalarının mezarlarını ziyaret etti. Numaralanan bazı mezarların düzenlenerek, mezar taşları yerleştirildiği görüldü. Öte yandan, mezar taşlarında ve numara tahtalarında, depremde hayatını kaybedenlere ait özel eşyalar dikkat çekti

‘SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ’

6 Şubat’ta Antakya’da kızları Buse (18) ve Gülseren (21) ile oğlu Recep (23) ve eşi Peri’yi (40) kaybeden Recep Cengiz Balk,çekirdek ailesini kaybettiğini söyledi. Kızı Gülseren ölmeseydi ağustos ayında düğününü yapacağını anlatan Cengiz Balk, mezar taşında duvağı bulunan kabrine çiçekler ekti.

Cengiz Balk, “Ailem olduğu gibi depremde hayatını kaybetti. Kızımın ağustos ayında düğününü yapacaktık. Çalışmak için İstanbul’a gitmiştim, çekirdek ailemi kaybettim. Gitmez olsaydım. Beraber giderdik en azından. Bayramda değil, her Allah’ın günü buraya geliyorum. Mezarlıklarını toparlamaya çalışıyorum. Ağlamamak için gayret ediyorum ama buraya gelince insanın duyguları değişiyor. Diyecek bir şey yok, sözün bittiği yerdeyiz. Başka da diyecek bir şey yok. Bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum” dedi. (DHA)

414 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ DİYARBAKIR’DA ACI MANZARA

Diyarbakır’da yıkılan binalarda hayatını kaybedenlerin yakınları, Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıkları ziyaret etti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Diyarbakır’da 1’i boş 7 bina yıkıldı,414 kişi hayatını kaybetti, 912 kişi de yaralandı. Ramazan Bayramı arifesinde aileler mezarlıklara akın etti.

Yoğunluğun yaşandığı Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’na gelenler depremde yaşamını yitiren yakınlarının kabirlerinde dualar etti. Gözyaşlarını tutamayan aileler mezarlıkların başında birbirlerine sarıldı.

BAYRAM HEDİYELERİ MEZARLARA BIRAKILDI

Malatya’da, depremden vefat edenlerin yakınları, mezarlıkları ziyaret ederken, hayatını kaybeden çocukların mezarlarına bazı kişisel eşyaları ve sevdikleri oyuncukları bırakıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Malatya’da vefat edenlerin yakınları Ramazan Bayramı arifesinde, Malatya Şehir Mezarlığı’na akın etti. Vatandaşlar, mezar başlarında dua ederek, gözyaşı göktü. Depremde ölen bazı çocukların mezarlarının üzerine battaniye örtülürken, bayramlıkları mezar taşlarına giydirildi, en sevdikleri oyuncakları da mezarlarına bırakıldı.

Vefat edenlerin yakınları, bu bayramın çok buruk geçtiğini, Malatya’da bayram havasının olmadığını söyledi.