Deprem bölgesine YaşamHak merkezi

Deprem bölgesine YaşamHak merkezi
02 Mart 2023 Gündem Google News

Nazlıaka, Parti Genel Merkezi’nde dün düzenlediği basın toplantısında deprem bölgesindeki kadınlar ve çocuklara ilişkin yapılması gerekenlere işaret ederek şunları söyledi:

“Afet bölgelerinde tuvalet, banyo gibi tesisler kadın mahremiyeti ve ihtiyaçları gözetilerek kurulmalıdır. Afet bölgesinde bulunan sağlık ekiplerine kadın hastalıkları ve doğum uzmanları da dahil edilmelidir. Kadına yönelik şiddetin ve çocuk istismarı vakalarının bu dönemlerde arttığı göz önünde bulundurulmalı ve afet bölgelerinin güvenliği sağlanmalıdır. Afette ailesini kaybetmiş ya da yalnız yaşayan kadınlar için korunaklı alanlar oluşturulmalıdır. Kadınların iç çamaşırı, ped ve hijyen malzemesi ihtiyaçları karşılanmalıdır.”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak afet bölgelerinde kadınlar ve çocuklar için YaşamHak adında kadın danışma merkezleri kurduklarını belirten Nazlıaka, bu merkezlerde kadın kolları üyelerinin uzmanlar kanalıyla mümkün olan her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

7/24 danışmanlık

Nazlıaka, “Psikolojik destekten hukuki danışmanlığa, kadınlara özel ihtiyaç malzemelerinin temininden sağlık hizmetlerine kadar kadınlara yardımcı olacak. Ayrıca mağdurlar 7/24 faal olan 444 82 85 hattımızı arayarak kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı vakalarını da bize iletebilirler” dedi.