Malatya’da depremin ilk anları polis telsizinde

Malatya’da depremin ilk anları polis telsizinde
23 Şubat 2023 Gündem Google News

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, depremin ardından yıkılan binalarla ilgili polis merkezi ile yaptıkları telsiz anonslarının ses kayıtları, felaketin boyutunu yansıttı. Polis memurlarıyla emniyet müdürlüğü polis merkezi arasında geçen anonslar kaydedildi. İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren telsiz anonsunda, “İvedi tüm trafik personeli görev yerlerini alsın. Birazdan araçlardan ulaşım engeli olur ve tüm personeli uyandırın, uyuyan varsa herkes acil durum konumuna geçsin” dediği yer alıyor.

Polis haber merkezi ile çalışan nöbetçi polis arasında geçen telsiz diyalogunda, “Pırlanta Otel yanındaki binada bir şahıs kendi imkanlarımızla çıkardık. Beyanlarına göre çok sayıda vatandaş binanın altında olduğunu belirtiyor” anonsları yer alıyor.

MALATYA’DA 2. DEPREMDE BİNALARIN ÇÖKME ANI DRON KAMERASINDA

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden en çok etkilenen illerden olan Malatya’da 2. depremde binaların çökme anı dron kamerasına saniye saniye yansıdı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’nın sosyal medyasında paylaştığı görüntülerde binalar tek tek çöküyor.

Content Video – Binaların çökme anı dron kamerasında

MALATYA’DAKİ KONTEYNER KENT HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde, İl Göç İdaresi tarafından kurulan konteyner kentte 2 bin 200 depremzede tahsis edildi. Konteyner kent, dron ile havadan görüntülendi.

Haber Detay Görsel Slider

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın en çok yaşandığı illerden biri olan Malatya’da, konteynerler kurulmaya devam ediyor. İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt ilçesine bağlı kırsal Fatih Mahallesi’ne önceden geçici sığınmacılar için yapılan ve daha sonra geri gönderme merkezine dönüştürülen Beydağı Geçici Barınma Merkezi, depremzedeler için konteyner kente dönüştürüldü. Ortalama 600 civarında konteyner kurulan alanda 2 bin 500 civarında depremzede barınıyor. 2 bin konteyner kurulması planlanan alana ortalama 8 ile 10 bin arasında kişi barınacak. Konteyner kentte kurulan Elif Nur Şeyma Dalhançer Eğitim Merkezi’nde ise okul öncesi, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitim veriliyor. Bunun yanı sıra depremzede çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Cami ve marketin de yer aldığı konteyner kentte depremzede vatandaşların yemek ihtiyacı karşılanıyor. Depremzedelerin kaldığı konteyner kent, dron kamerası ile havadan görüntülendi.

İstanbul’da zeminden kaçak kat! Şoke eden ifade
11 gün sonra enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez’den ‘iyiyim’ mesajı
Depreme ilişkin provokatif paylaşım yapan 134 kişi gözaltına alındı