MSB görüntüleri paylaştı! Mehmetçik enkazdan kız çocuğunu böyle kurtardı

MSB görüntüleri paylaştı! Mehmetçik enkazdan kız çocuğunu böyle kurtardı
06 Şubat 2023 Gündem Google News

Kahramanmaraş’ta 7.7 büyüklüğündeki depremde Gaziantep’te yıkılanan binanın enkazında kalan küçük kız çocuğu kurtarıldı. Mehmetçik kız çocuğunu sağ salim enkaz altından çıkarırken kız çocuğunun Türk askerine ‘Annemi kurtarın’ sözleri duygulandırdı

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; Mehmetçiklerimiz, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla omuz omuza vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam ediyor. Gaziantep Nurdağı’nda enkaz altında kalan bir yavrumuz daha Mehmetçiklerimiz tarafından sağ salim kurtarıldı.

YAŞAM ÜÇGENİNDE GÖZYAŞLARI

Hatay’da yıkılan bina enkazında kalan 4 çocuk vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Vatandaşlar ağlayarak kurtarma çalışmalarına katıldılar.

Sürekli dua eden vatandaşlar, “Ya rabbim çok şükür. Allah’ım yardım et” dediler. Çocuklar birer birer enkaz arasından çıkarılırken, sağlık durumlarının iyi olduğu dikkat çekti.

Content Video – Çocuklar enkazdan böyle çıkarıldılar: Yaşam üçgeninde gözyaşları
Son dakika! Kahramanmaraş’ta 7,7 büyüklüğünde deprem
500 yıl sonra art arda yaşandı! Prof. Dr. Ziyadin Çakır: Kırılma iki yerde gerçekleşti
7.7’nin ardından bölgede 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha!
Kahramanmaraş merkezli deprem birçok ili vurdu! Bölgelerden ilk görüntüler
Kızılay Başkanı açıkladı! Deprem bölgesi için kritik 72 saat detayı

‘BİR EVLADIMIZ DAHA HAYATA TUTUNDU’

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan paylaşımda, “Gaziantep Nurdağı’nda güzeller güzeli bir evladımız daha hayata tutundu. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları tüm gücüyle omuz omuza mücadeleye devam ediyor.” denildi.

15 SAAT SONRA GELEN MUCİZE! 64 YAŞINDAKİ VATANDAŞ KURTARILDI

Adıyaman’da çöken 8 katlı binanın enkazında kalan 64 yaşındaki vatandaş, 15 saat sonra kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Adıyaman’da yaşanan depremde enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Çevre illerden bölgeye gönderilen jandarma ekipleri, arama kurtarma çalışmalarına başladı. Çöken 8 katlı binada enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, 64 yaşındaki Mustafa Ketenci’ye ulaştı. Enkaz altından çıkartılan Ketenci, jandarma ekipleri tarafından sedyeyle çöken binadan indirildi. Daha sonra bir araca alınan Ketenci, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

ERZURUM’DAN GİDEN AFAD VE PAK, 9 VATANDAŞI ENKAZDAN SAĞ ÇIKARDI

Erzurum’dan depremin vurduğu Hatay ve Malatya’ya giden AFAD ile Polis Arama Kurtarma (PAK) ekipleri, 9 vatandaşı enkazdan sağ kurtardı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7.7, Elbistan ilçesinde ise saat 13.24’te 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremin ardından Erzurum’dan başta AFAD olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşa ait arama- kurtarma ekibi bölgeye gönderildi.

Kısa sürede Hatay’a ulaşarak enkaz çalışması başlatan Erzurum AFAD ekibi, Odabaşı Mahallesi Abdi İpekçi Caddesinde yıkılan apartmanların enkazına müdahale etti. AFAD arama- kurtarma ekibi, yaptığı çalışmalar sonucu 4 vatandaşı enkazdan sağ olarak kurtarmayı başardı.

Malatya’da arama- kurtarma çalışmalarına katılan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Polis Arama Kurtarma (PAK) ekibi ise 3’ü çocuk 5 kişiyi bir apartmanın enkazından sağ olarak çıkardı.

KADER 16 SAAT SONRA KURTARILDI

Merkez üstü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki deprem, özelikle Hatay merkezde büyük yıkıma neden oldu. Tüm kentte birçok bina yıkılırken, enkaz altında onlarca insan kaldı. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, merkezde bir enkazda mahsur kalan üniversite öğrencisi Kader isimli genç, ailesinin çabasıyla bulunduğu yerden 16 saat sonra sağ olarak çıkartıldı.

Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem çevresindeki 10 ili etkiledi. Birçok ilde deprem hissedilirken, birçoğunda da yıkıma neden oldu. Depremden etkilenen iller arasında yerini alan Hatay’da çok sayıda bina yerle bir oldu. Özellikle şehir merkezinde neredeyse tüm binalar yıkılırken, onlarca insan enkaz altında kaldı.

Kentin birçok noktasında arama çalışmaları devam ederken, kent merkezinde sevindirici bir haber geldi. Üniversite öğrencisi Kader isimli genci bulunduğu enkazdan arama yapan ailesi, çocuklarına sağ salim ulaştı. Çocuklarına kavuştukları için mutlu olan aile, gözyaşlarına boğuldu.