MİT bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi kurulacak

MİT bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi kurulacak
20 Ocak 2023 Gündem Google News

HANDE ATILGAN Ankara – Teklifte yer alan belli başlı düzenlemeler şöyle:

Üniversitelerde 50/d statüsü ile çalışanlar, düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 6 ay içinde talep ederlerse, 33/a statüsü kapsamında kadroya geçirilecek. Tıp, diş hekimliği, eczacılık,veteriner hekimlikte uzmanlık eğitimi alanlardüzenlemedışında kaldı.

Disiplin suçlarına yönelik düzenlemeyle, disiplin dosyasında karar verici kişi ve kurulların soruşturmacının önerdiği cezanın üzerinde bir yaptırım uygulamasının yolu kapatılırken ceza alan kişiye itiraz yolu açıldı. Ceza kriterleri ve disiplin yetkileri tek tip hale getirildi..

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bünyesinde, Milli İstihbarat Akademisi adıyla istihbarat ve milli güvenlik üzerine çalışmalar üretilen lisansüstü bir program açılacak. Programın kriterlerini MİT belirleyecek, Cumhurbaşkanı onaylayacak.

Vakıf üniversitelerinin öğrenci gelirlerinin yüzde 2’sini nakit olarakkullanılacak bir fona aktarması zorunluluğuna kolaylık getirildi. Vakıflarbu yükümlülüklerini fonda nakit akışıyla yapılan birikimin yanı sıra “süresiz ve şartsız” banka teminat mektubuyla karşılayabilecek.

İsimleri değişiyor

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne ilişkin düzenlemeler de belirlendi. Buna göre, Üniversite Konseyi’nin 6 üyesi ve Rektör, Cumhurbaşkanı’nca, 4 üye de Japonya tarafından seçilecek. Üniversite’ye Orman Kanunu çerçevesinde kira bedelsiz arazi ve bina tahsisedilecek. Taşınmazların kira gelirleri üniversiteye bırakılacak.

Yükseköğretim Kalite Kurulu’na uzman personel istihdamı sağlanacak.

Beykent Üniversitesi’nin ismi “İstanbul Beykent Üniversitesi”; Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nin ismi “Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı Üniversitesi”; Antalya AKEV Üniversitesi’nin ismi ise “Antalya Belek Üniversitesi” olarak değiştirilecek.

Türk mimar Malta’da trafik kazasında hayatını kaybetti
Sırplar hayalet uçağı nasıl düşürdü? 24 yıllık olayın perde arkası: Rehavet, strateji, şans!