‘Genç Ofisler’ tüm üniversitelere yayılacak

‘Genç Ofisler’ tüm üniversitelere yayılacak
30 Kasım 2022 Gündem Google News

ANKARA Milliyet –Şu an 111’i devlet, 7’si vakıf olmak üzere 118 üniversitede bulunan Genç Ofisler’i, 2019’dan bu yana üniversitelileri gönüllülük çalışmalarına teşvik ediyor. Önceki öğretim yılında 33 bin öğrencinin yararlandığı ofislerle öğrenciler, sevgi evleri, huzur evleri, rehabilitasyon merkezleri, hastaneler ve STK’larda etkin şekilde rol aldı.

YÖK’te yapılan imza töreninde konuşan Kasapoğlu, ofislerin fırsat eşitliği noktasındaki öneminin altını çizerek, “400 bine yakın gencimizin bu ofislerden istifade ettiğini mutlulukla görüyoruz. Rektör yardımcımızın başkanlığındaki kurul bu süreci inanıyorum ki çok daha verimli, çok daha başarılı yürütecek” dedi.

Özvar ise gönüllülük faaliyetlerinin toplumsallaşmasına sunulacak katkıya dikkat çekerek, “Öğrencilerimiz bu mecralarda bir araya gelerek çevrelerini genişletecek, belki de mezun olduktan sonraki döneme, yani iş dünyasına uzanacak olan ilişkiler kurabileceklerdir” dedi.

Vakıflara yurt mesajı

Törende, Bakanlığa artırılan yurt kapasiteleri içinteşekkür eden YÖK Başkanı Özvar, vakıf üniversitelerinin yurt kapasitesinin 35 bin civarında olduğunu belirterek, 700 binöğrenciye sahipkurumlarınöğrencilerinin yüzde 5’ine tekabül eden yurt kapasitesinindüşük olduğunu, kontenjanlarınbelirlenirken öğrencilerin barınma kapasitelerinin de dikkate alınmasınıistediklerini söyledi.

Sporculara staj imkânı

Spor bilimleri fakültelerine getirilen düzenlemeye dikkat çeken Bakan Kasapoğlu ise “6+2 şeklinde bir sürece geçiyoruz. Öğrencilerimiz aldıkları 6 dönemlik dersin akabinde 2 dönem bakanlığımızdailgi alanlarına göre eğitim, staj ve uygulama gerçekleştirecekler. Milli sporcularımız müsabakalara hazırlanırkenbunu mesleki eğitim olarak değerlendirerek onların mezuniyet kredisinden sayacağız” dedi.