Patlamada vefat eden Ecrin ve babasına veda: Üzerimde kocamla kızımın kanı var

Patlamada vefat eden Ecrin ve babasına veda: Üzerimde kocamla kızımın kanı var
14 Kasım 2022 Gündem Google News

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde dün düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 6 kişiden Yusuf Meydan ve kızı Ecrin’in cenazeleri, bugün Adana’da toprağa verildi.

Yusuf Meydan’ın 2016’dan beri Adana Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde danışma görevlisi olarak çalıştığı bildirildi. Yusuf Meydan’ın erkek kardeşine kız isteyip, nişan yapmak için eşi Mevlüde ve kızı Ecrin ile İstanbul’a gittiği, saldırının olduğu günün akşamı ise Adana’ya dönmeyi planladıkları ifade edildi.

‘Çocukları bıraktılar, 20 dakika sonra patlama oldu’

Ailenin olay günü alışveriş yapmak ve gezmek için İstiklal Caddesi’ne gittiği, Mevlüde Meydan’ın bir giyim mağazasına girdiği, Yusuf Meydan ve kızı Ecrin’in dışarıda bekledikleri sırada bombalı saldırının gerçekleştiği öğrenildi. Ailenin, küçük kızları Derin’i (fotoğrafta sağda) ise İstanbul’a giderken Adana’da teyzesinin evine bıraktığı belirtildi.

Baba ve kızının cenazelerinin, bugün Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi’nde, taziye evindeki helalleşmenin ardından Kabasakal Mezarlığı’na defnedildi.

TERÖRE LANET PAYLAŞIMI YAPMIŞ

Bu arada, Yusuf Meydan’nın 2016’da Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonrası sosyal medya hesabından “Teröre lanet olsun” paylaşımı yaptığı görüldü.

“ÜZERİMDE KOCAMLA KIZIMIN KANI VAR”

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden Ecrin ile babası Yusuf Meydan’ın cenazeleri hava yolu ile Adana’ya getirildi.

Törenle karşılanan küçük Ecrin ile Yusuf Meydan’ın Türk bayrağına sarılı tabutları, uçaktan indirilerek, polislerin omuzlarında cenaze aracına taşındı.

Bu sırada, saldırıdan yaralı olarak kurtulan Mevlüdiye Meydan, kızı ve eşinin fotoğraflarını öperek, “Üzerimde kocamla kızımın kanı var” diyerek gözyaşı döktü.

ECRİN VE BABASINA HÜZÜNLÜ VEDA

Adana Kabasakal Mezarlığı’nda Yusuf Meydan (34) ve kızı Ecrin Meydan’ın (9) cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Taşçı kıldırdı. Baba Yusuf ve kızı Ecrin’e ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Tabutlar cenaze aracına konulduktan sonra anne Mevlide Meydan, “Gösterin bana, bebeğimi istiyorum” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anne Mevlide Meydan, ambulansa bindirildi.

Yusuf Meydan ve kızı Ecrin Meydan’ın cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazeye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da katıldı.

‘OLAY GÜNÜ DÖNECEKLERDİ’

Yusuf Meydan’ın dayısının oğlu Talip Ünal, taziye evinde konuştu. Ünal, “Kardeşime yüzük takmaya gittiler. Kızı istediler. Dün akşam geleceklerdi. Taksim’e gezmeye gittiler. Oradan çıkıp döneceklerdi. Teröre lanet olsun. Diyecek bir şey yok takdir-i ilahi” dedi.

ARZU ÖZSOY VE YAĞMUR UÇAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Taksim’deki terör saldırısında hayatını kaybeden anne kız Arzu Özsoy ve Yağmur Uçar son yolculuğuna uğurlandı. Eski karısının ve kızının tabutuna sarılan oyuncu Nurettin Uçar gözyaşlarını boğuldu.

Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi’nde dün yaşanan terör saldırıda hayatını kaybeden anne kız Arzu Yağmur Uçar için Bahçelievler’de bulunan Şirinevler Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

İkindi namazını müteakip düzenlenen törene yakınları ve oyuncu baba Nurettin Uçar katıldı. Eski karısının ve kızının tabutuna sarılan Nurettin Uçar gözyaşlarına boğuldu.

TOPKARA ÇİFTİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Beyoğlu’nda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden Adem Topkara (40) ve Elif Mukaddes Topkara (37) çiftinin cenazeleri Ayazağa Mahallesi 131.Sokak’ta taziyelerin kabul edildiği evin önünden, Ayazağa Merkez Camii’ne getirildi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamza Çebi, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Ak Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, hayatını kaybeden çiftin akrabaları, yakınları ve sevenleri katıldı.

Çiftin yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutların önünde gözyaşı dökerken, Elif Topkara’nın babası kızının tabutu başından bir an olsun ayrılmadı. Cenaze, ikindi namazımı müteakiben kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Yeni Ayazağa Mezarlığı’na götürüldü.

Öte yanda, beş yıllık evli çiftin Yağız (1) ve Eliz (3) isminde de iki çocuğu bulunuyordu. Gezmek ve alışveriş yapmak üzere gittikleri İstiklal Caddesi’nde saldırıya uğrayarak hayatlarını kaybetmişlerdi.

Taksim saldırısında 2. isim! Bombacı yakalandı, yanındaki aranıyor
Bakan Soylu: ABD’nin taziyesini kabul etmiyoruz
Boynumuzun borcu! Abdullah Ağar: Bu bölgeye harekat yapacağız
Taksim bombacısının kimliği belli oldu! İşte ilk ifade
Beyoğlu’ndaki patlamada bebek arabası parçalanmıştı! Baba dehşet anlarını anlattı
Şüpheli kadının kaçış anı kamerada
Taksim’deki hain saldırıda kızı hayatını kaybetti! Oyuncu babadan yürek yakan paylaşım