Güvenlik görevlisinin parmağını koparmıştı! Karar açıklandı

Güvenlik görevlisinin parmağını koparmıştı! Karar açıklandı
10 Kasım 2022 Gündem Google News

İstanbul Beyoğlu’nda 11 Temmuz 2020 tarihinde bir gece kulübünde meydana gelen olayda Kazakistan uyruklu 33 yaşındaki Uluossyn Malgazhdarova ile mekanın güvenlik görevlisi Cumhur Cengiz arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Malgazhdarova, Cumhur Cengiz’in yüzük parmağını ısırarak kopardı. Olayın ardından tutuklanan Uluossyn Malgazhdarova hakkında, “kasten yaralama” suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Uluossyn Malgazhdarova avukatıyla birlikte katıldı. Müşteki Cumhur Cengiz ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada ilk olarak esasa ilişkin mütalaa açıklandı. Açıklanan mütalaada sanık ve arkadaşlarının gece kulübüne eğlenmeye gittikleri ve bir süre sonra sanık Uluossyn Malgazhdarova’nın lavaboya gittiği anlatıldı.

SAVCI 4.5 YIL HAPİS İSTEDİ

Lavabodan döndüğü sırada bilinmeyen bir sebeple sanık ile müşteki Cumhur Cengiz’in tartışmaya başladığı anlatılan mütalaada, “Tartışmanın kısa sürede arbedeye dönüştüğü ve diğer şahısların da olaya müdahale ettiği, arbede esnasında sanık Uluossyn Malgazhdarova’nın Cumhur Cengiz’in sağ el yüzük parmağını ısırarak kopardığı, Cumhur Cengiz’in alınan raporunda parmağının ampute olduğu” ifadeleri kullanıldı. Mütalaada sanık Uluossyn Malgazhdarova’ın, “nitelikli kasten yaralama” suçundan 4,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Güvenlik görevlisinin parmağını ısırarak koparmıştı! İstenen ceza belli oldu

MEŞRU MÜDAFAA OLMALI

Mütalaaya karşı diyeceği sorulan sanık Uluossyn Malgazhdarova, önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek başka diyecek bir şeyi olmadığını söyledi. Malgazhdarova’nın avukatı ise, olayın meşru müdafaa olduğunu söyleyerek, “Müvekkilin iki kişiden dayak yiyor. Yere düştüğünde ağzına parmakları sokuluyor ve kaldırılmaya çalışılıyor. O da dişlerini kilitliyor. Müşteki elini çekince parmak kopuyor” dedi.

5 AY HAPİS CEZASI

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Uluossyn Malgazhdarova’nı, “kasten yaralama” suçundan 5 ay 25 gün hapis cezasına çarptırdı. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme cezada hem tahrik indirimi hem de iyi hal indirimi uyguladı.

“BİLEREK YAPMADIM”

Duruşmanın ardından basın mensuplarına konuşan Uluossyn Malgazhdarova, böyle bir olayın kimsenin başına gelmesini istemediğini söyleyerek, “Bilerek yapmadım. Onlar beni dövmeye başladı. Benim paramı ve kimliklerimi aldılar. Onları almaya çalıştım galiba o anda oldu” dedi. Cezanın çok olduğunu söyleyen Malgazhdarova, “Ben zaten 4 ay hapis yattım. Bu ceza bana çok ağır geldi. İki erkek bir kadını dövüyor. Yaptıkları güzel bir şey değildi. Ben parmağın koptuğuna inanamadım. Ağzımda kan olurdu ama hiç olmadı. Hala inanamıyorum. Parmağı hiç görmedim. Geçmiş olsun gerçekten bilerek yapmadım” dedi.