SON DAKİKA: Konya’da saldırıya uğrayan doktor Ekrem Karakaya hayatını kaybetti, saldırgan intihar etti…

SON DAKİKA: Konya’da saldırıya uğrayan doktor Ekrem Karakaya hayatını kaybetti, saldırgan intihar etti…
06 Temmuz 2022 Gündem Google News

Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan evli Hacı Mehmet Akçay (39), bugün saat 14.30 sıralarında geldiği Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’ya(47) tabancayla peş peşe ateş etti. Akçay, ardından silahın namlusunu kendi başına dayayıp, tetiği çekti.

Karakaya ve Akçay, kanlar içinde yere yığılırken, silah sesleri üzerine hastaneye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Poliklinikteki diğer doktorların müdahale ettiği doktor Karakaya ile Akçay, kurtarılamadı.

Akçay’ın annesiKezban Akçay’ın, yaklaşık 1 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Akçay’ındoktor Karakaya’yı annesininölümünden sorumlututtuğu için öldürdüğü öne sürüldü.

SALDIRGAN İŞ YERİNDENİZİN ALMIŞ

Konya Şehir Hastanesi’nde doktor Ekrem Karakaya’yı tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar eden Hacı Mehmet Akçay’ın, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Yunak Devlet Hastanesi’nden, belinden rahatsız olduğunu belirtip, burada ortopedi servisi olmadığıiçinAkşehir Devlet Hastanesi’ne gideceğini söyleyerek izin aldığı ortaya çıktı. Saldırının yaşandığı odada ise eşyaların dağıldığı görüldü.

ANNESİNİ AMELİYAT ETMİŞ

Akçay’ın annesiKezban Akçay’ın (58) 7 Haziran günü geçirdiği kalp krizi sonucu Yunak Devlet Hastanesi’nden sevkle Konya Şehir Hastanesi’ne getirildiği, buradadoktor Ekrem Karakaya tarafından anjiyo ameliyatı yapıldığı, bir gün sonra da yaşamını yitirdiği bildirildi.

2 ÇOCUK BABASIYDI

Kayseri Develi’de doğan, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan doktor Ekrem Karakaya’nın, 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğunun olduğu ifade edildi.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, silahlı saldırıyla ilgili, “Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

‘DOKTOR ÖNLÜĞÜNÜ ŞİDDET LEKESİNDEN KORUMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Bakan Koca yaptığı açıklamada “Doktor önlüğünü şiddetin lekesinden korumak için kararlılıkla çalışacağız. Herkes bundan emin olsun. Bugün kaybettiğimiz arkadaşımız Doktor Ekrem Karakaya’nın ailesi, tüm sağlık camiası emin olsun. Halkımızdan hekimine karşı daha büyük bir saygı, daha özenli tutum bekliyorum” dedi.

ŞENTOP: ATILACAK HER ADIMIN DESTEKÇİSİ OLDUĞUMU BELİRTMEK İSTERİM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Konya’da Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın görev yaptığı sırada Hacı Mehmet Akçay tarafından öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sağlığımızı, hayatımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizden, büyük emekle yetişmiş Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinden dolayı derin üzüntü duymaktayım. Ailesine, tıp camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Sağlık çalışanlarının her türlü saldırıdan korunmaları için atılacak her adımın, getirilecek her önerinin destekçisi olduğumu belirtmek isterim” dedi.

NUMAN KURTULMUŞ: TÜM TIP CAMİASINA BAŞSAĞLIĞI DİLERİM

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya kardeşimizin hunharca katledilmesi yüreğimizi dağladı. Oysa ki, gecesini gündüzüne katarak binbir emekle insanları hayata bağlayamaya çabalayan sağlık çalışanlarımızın gayretleri minnet ve şükranla karşılık bulmalıdır. Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet bu açıdan topluma karşı yapılmış saldırıdır. Vefat eden hekimimize ve sağlık personelimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm tıp camiasına başsağlığı dilerim.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: HEKİM KARDEŞİMİZİN ALÇAKÇA KATLEDİLMESİNİ LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelik, “Konya Şehir Hastanesi’nde doktor Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz.” dedi.

ALTUN: HER TÜRLÜ ŞİDDETİ TELİN EDİYORUM

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da mesajında, “Konya’da menfur bir saldırı sonucunda hayatını kaybeden kıymetli hekimimiz Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyorum. Vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekimlerimize yönelik her türlü şiddeti telin ediyorum” ifadelerini kullandı.

MURAT KURUM: AİLESİNİN, TIP DÜNYAMIZIN, KONYA’MIZIN BAŞI SAĞ OLSUN

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Konya Şehir Hastanesi’nde görevli doktorumuz Ekrem Karakaya silahlı saldırıda katledildi. Hekim kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, tıp dünyamızın, Konya’mızın başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

BAKAN KİRİŞCİ’DEN PAYLAŞIM

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Görevi başında canice katledilen Konya Şehir Hastanesinde görevli hekimimiz Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına ve sağlık camiasına sabır temenni ediyorum.” notunu düştü.

KONYA VALİSİ VAHDETTİN ÖZKAN’DAN AÇIKLAMA

Vali Özkan, Dr. Ekrem Karakaya’ya gerçekleştirilen silahlı saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, “Hastanemizde görevinin başında bir hekimimiz silahlı saldırıya maruz kalmıştır. Öncelikle saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bütün sağlık çalışanlarımızın kamu hizmeti karşısında insanlarımızın müteşekkir olması lazım. Hekimlerimize sağlık çalışanlarımıza uzanan eller kırılsın. Saldırıyı nefretle kınıyoruz. Maalesef üzülerek söylüyorum saldırıyı gerçekleştiren de sağlık hizmetinde çalışan bir görevli. Bunu da nefretle kınıyorum. 6 Temmuz 2022 günü saat 14.30 sıralarında, Yunak Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olan Hacı Mehmet Akçay; Şehir Hastanesinde çalışan Uzman Dr. Ekrem Karakaya’nın poliklinik odasına gelmiş ve silahlı saldırıda bulunmuştur. Maalesef hekimimiz hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren yaralı güvenlik görevlisi de daha sonra hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı nefretle kınıyoruz. Hekimimize Allah’tan rahmet, yakınları, mesai arkadaşları ve tüm sağlık camiamıza baş sağlığı diliyoruz. Konu adli makamlarımızca soruşturulmaktadır” dedi.

MESLEKTAŞLARINDAN PROTESTO

Konya’da kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya’nın, Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürülmesi, görev yaptığı Şehir Hastanesi’nin bahçesinde mesai arkadaşlarınca protesto edildi. Karakaya’nın meslektaşları, büyük üzüntü içinde olduklarını, sağlık çalışanlarına şiddetin durmasını istediklerini dile getirdi.

(Hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya)

(SaldırganHacı Mehmet Akçay intihar ederek yaşamına son verdi)

MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Ekrem Karakaya’nın cenazesi, yapılan otopsinin ardından meslektaşlarının gözyaşları içerisinde Kayseri’yi uğurlandı.

DOKTOR KARAKAYA’NIN CENAZESİ MEMLEKETİ KAYSERİ’YE GETİRİLDİ

Konya’da silahlı saldırı sonucu görev yaptığı Şehir Hastanesi’ndeki klinikte öldürülen kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya’nın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Evli 2 çocuk babası Karakaya’nın teslim alınan cenazesi memleketi Kayseri’nin Develi ilçesine getirildi. Develi Devlet Hastanesi önünde bekleyen Karakaya’nın yakınları ve sağlık çalışanları cenazeyi omuzlarına alarak, morga taşıdı. Karakaya, yarın öğlen Develi ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TABANCA, RUHSATLI TABANCASIYMIŞ

Kardioloji Uzmanı Ekrem Karakaya’yı Şehir Hastanesi’ndeki klinikte ateş ederek öldürdükten sonra intihar eden Yunak Devlet Hastanesi’nde görevli Hacı Mehmet Akçay’ın saldırıda kullandığı tabancanın, kendi adınataşıma ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.

7- 8 TEMMUZ’DA İŞ BIRAKACAKLAR

Saldırı nedeniyle Konya’daki sağlık çalışanları 7- 8Temmuz tarihlerinde iş bırakmakararı aldı. Öte yandan saldırının ardından Sağlık Bakan Yardımcı Halil Eldemir deKonya Şehir Hastanesine gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı,1 Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

BAKAN KOCA’DAN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir hekimin katledilmesi karşısında zerre kadar üzüntü içermeyen şu sözleri milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bizim yüreğimiz yanıyor Kemal Bey. Biraz da olsa üzgün görünemez miydiniz?” ifadelerine yer verdi.