SON DAKİKA: Hava nasıl olacak, yağmur var mı? Uyarılar art arda

SON DAKİKA: Hava nasıl olacak, yağmur var mı? Uyarılar art arda
22 Haziran 2022 Gündem Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Ankara, Çankırı ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla Giresun, Trabzon’un doğusu, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları, güneydoğu kesimler ile Marmara’da güney ve güneybatılı, yarın zamanla marmara ile güney kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anı ile Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların cuma günü yurdun büyük bölümünde kuvvetlenmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların zamanla Giresun, Trabzon’un doğusu, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren yağış alan yerlerde yağış anı ile Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, yarın doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz, gece saatlerinde Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarının yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile bu akşam saatlerinde ve yarın öğle saatlerinden itibaren Ankara ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimler ile yarın bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Artvin’in iç kesimlerin gece saatlerinden itibaren Giresun, Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Ardahan ve Kars çevrelerinin gece saatlerinden itibaren kuzey kesimler ile yarın Bingöl, Muş, Ağrı ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa)olarak esmesi bekleniyor.

Kırıkkale’de sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi

Kent genelinde etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanağın oluşturduğu sel nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken, bahçeler ise su altında kaldı. Etiler ve Osmangazi mahallelerinde cadde ve sokaklar suyla doldu. Sağanağın şiddeti vatandaşların cep telefonu kamerasıyla kaydedildi