Meteoroloji’den peş peşe uyarılar! İstanbul’u da etkisi altına alacak

Meteoroloji’den peş peşe uyarılar! İstanbul’u da etkisi altına alacak
16 Haziran 2022 Gündem Google News

Meteoroloji’nin 5 günlük raporunda Pazar ve Pazartesi günleri kuvvetli sağanak yağışların Marmara’nın tamamında, Karadeniz’in batısında ve iç bölgelerde etkili olacağı görülüyor.

ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA İÇİN UYARI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, yarın için Eskişehir ve Kütahya’da gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre cuma günü öğleden sonra Eskişehir ve Kütahya il geneli ile Bilecik’in güney kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülmesi bekleniyor. Meteorolojiden yapılan uyarıda; gök gürültülü sağanak yağış esnasında yıldırım, kısa süreli kuvvetli yağış, küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi riskler bulunduğu, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi. Yarın Eskişehir kent merkezinde ise en yüksek sıcaklığın 26 derece olması bekleniyor.

YAĞMUR SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Denizli’nin Tavas ilçesinde aniden bastıran yağmur sonrası etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi, bazı evleri ve dükkanları su bastı.

Denizli’nin Tavas ilçesinde aniden bastıran yağmur, yerini doluya yağışına bırakarak hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli bir şekilde bastıran yağışlar sonrası cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar çatı altı ve dükkanlara sığınırken, yürümekte dahi zorluk çekti. Bir süre etkisini gösteren yağmur ve dolu yağışı sonrası bazı dükkan ve evleri su bastı. Yağışın etkisini yitirmesi ardından ellerine kovaları alan esnaf ve vatandaşlar suyu tahliye ederek etrafı temizledi. Yağış sonrası bazı çatılarda ise hasar oluştuğu öğrenildi.