‘Nurcan Reis’ çetesine operasyon

‘Nurcan Reis’ çetesine operasyon
01 Haziran 2022 Gündem Google News

BURSA’da kendilerini factoring şirketi yöneticisi gösterip, faizle para verip zorla çek ve senet tahsisatı yaptıkları öne sürülen ve elebaşılığını 38 yaşındaki Nurcan Uzunoğlu’nun yaptığı 4’ü kadın 12 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri 1 yıl süren takip sonucu, kendilerini faizle para verip, gelen çek ve senetleri düşük kırarak aldıktan sonra zorla tahsil ettiği iddiasıyla arkadaşları arasında ‘Nurcan Reis’ olarak bilinen Nurcan Uzunoğlu’nun çete elebaşılığı yaptığı 25-45 yaşlarındaki, Melike Çakar, Özlem Temel, Esra Erdem, Olcay Sevinç, Erman Erdem, Şenol Albayrak, Hakan Topcu, İlker Sezgin, Çağlar Topcu ve Selami Fırat’ı gözaltına aldı.

Merkez Osmangazi ve Nilüfer ile Yenişehir İlçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanan şüphelilerin Sermaye Piyasası Kurulu’nda görevli olan ve ismi açıklanmayan iki kişiye kendilerine factoring şirketi kurmaları için izin vermeleri karşılığında 50’şer bin TL rüşvet verdiklerini öne sürdü.

Kullandıkları bilgisayarlar, harddiskler ile 750 bin TL tutarında çek ve senetlerine el konulan şüpheliler, sorgulanmak üzere Jandarma Alay Komutanlığı’na getirildi. Soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.