KADİR GECESİ TESBİHLERİ ZİKİRLERİ: Kadir Gecesinde hangi tesbihler ve zikirler çekilir?

KADİR GECESİ TESBİHLERİ ZİKİRLERİ: Kadir Gecesinde hangi tesbihler ve zikirler çekilir?
27 Nisan 2022 Gündem Google News

Kadir gecesi zikir ve tesbihleri bu gece sıklıkla aratılacak. Kadir Gecesini ibadet zikir ve tesbih ile geçirecek olan müslümanlar farz ibadetlerin yanı sıra bol bol tövbe istiğfar ve zikir çekecek. Nafile namazlar ve Kuran-ı Kerim’den ayetler okunacak. Okunacak yüce kitabımızın ardından tesbihler ve zikirler yerine getirilecek. Peki Kadir Gecesi tesbih ve zikirleri nelerdir?

KADİR GECESİ ZİKİRLERİ

100 “Elem neşrah leke sadrak…”

100 “İnnâ enzelnâhü fî leyletil-kadr…”

100 defa da Resûlullah (s.a.v.)

100 İstiğfar ” estağfirullah el azim ve etübü ileyk”

100 La ilaheillallah

100 Elhamdülillah

100 Allahü Ekber

100 Sübhanallah

100 La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim

100 Subhanallahi vel Hamdülillahi vela ilahe illallahu vallahuekber.

100 Salavat(Allahümme salli ala seyyidina Muhammed ve ala ali seyyidina Muhammed.)

KADİR GECESİ’NDE ÇEKİLECEK TESBİHLER

Kadir gecesi üç defa “La ilahe illallah” söyleyen müslümanın, birincisinde bütün günahları bağışlanır. İkincisinde Cehennemden kurtulur, üçüncüsünde Cennete girer. [Tefsir-i Mugni]

Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur”an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313)

Kadir Gecesi’nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek 700 bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir.

Laihahe illahül hakimül kerimü sübhane rabb

KADİR GECESİ İBADETLERİ 2022

Bol bol zikir çekilmeli.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’e salât ü selâmlar getirilmelidir

Bu mübarek gecede Kur’an okunabilir, bolca nafile namaz kılınıp dualar yapılabilir. En önemlisi ise bu gecede bolca istağfarda bulunulmalıdır. Bu geceyi ihya eden kişinin geçmiş günahlarının tamamı af olunur.

Günahlara samimi olarak kalben tövbe ve istiğfar edilmeli, idrak edilen geceyi son fırsat bilerek pişmanlığımızı ve affımızı istemeli

Kalben huşu içerisinde tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, bu dünyaya neden geldim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah’ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli, kendimizle hesaplaşılmalı.

Müminlerle helalleşilmeli, onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

Küs ve dargın olanlar kesinlikle Kadir Gecesinin hürmetine barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler mutlaka güldürülmeli.