MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU 2022 KALKTI MI? Okullarda, kapalı alanlarda, toplu taşımada maske yasağı son durumu…

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU 2022 KALKTI MI? Okullarda, kapalı alanlarda, toplu taşımada maske yasağı son durumu…
26 Nisan 2022 Gündem Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Blim Kurulu’nun son toplantısı ardından yeni kararları duyurdu. Buna göre,koronavirüs tedbirleir kapsamında uygulanan kapalı alanlarda maske kullanma zorunlulu kalktı. Okullar ve toplu taşımadaki son durumu da binlerce kişinin gündemine geldi. İşte, maske takılacak yerler…

MASKE YASAĞI KALKTI MI?

Bilim Kurulu toplantısı son kez yapıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kararları duyurdu. Buna göre, kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı alanlardaki amske kullanım zorunluluğu son buldu.

OTOBÜS-METRO-METROBÜSLERDE MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

Bakan Koca, alınan kararların açıklanmasının ardından sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Buna göre, ”Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!” ifadelerine yer verdi.

OKULLARDA MASKE KULLANIMI KALKTI MI?

Sağlık Bakanı Koca’nın okullardaki maske kullanımı açıklaması ardından bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarından (27 Nisan) itibaren okullarda öğretmen ve öğrencilerin maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

“Bu süreci başarıyla tamamladığımızı tüm topluma ifade etmekten mutluluk duyuyorum.” diyen Bakan Özer, salgın sürecinde gerek maske gerek aşı konusunda destek veren tüm mülki amirlerle öğretmenler, öğrenciler, eğitim yöneticileri ve velilere teşekkür etti.