Web 3.0 Nedir, Ne İşe Yarar? Web 3 Çıktı Mı, Ne Zaman Çıkacak?

Web 3.0 Nedir, Ne İşe Yarar? Web 3 Çıktı Mı, Ne Zaman Çıkacak?

Web 3.0 internet çağı devrimi olarak geliştirilen(Yapay zeka) bir uygulamadır. Şimdi kısman kullanıma sunulmuş olsa dahi tüm internet kaynaklarına entegre edilebilmiş değil. Gelecekte büyük bir atılımla internette söz sahibi olacağı düşünülen Web 3.0 teknolojisinin kullanıcıya sınırsız özgürlük sunması bekleniyor.

Web 3.0 Nedir, Ne İşe Yarar?

Web 3.0 internetin 3. Nesli olarak tanımlanmaktadır. İnternet verilerinin akıllı biri tarafından işlenerek (ML) olarak tanımlanan makine öğrenimi, merkeziyeti bulunmayan defter (DLT) teknolojisi ortamı olarak düşünülmektedir. Başlangıçta anlamsal Web olarak tanımlanan 3.0 teknolojisi Tim Berners Lee tarafından icat edilmiştir. Web 3.0 uygulaması girdiğiniz veriyi doğru yorumlamaktan öteye geçmektedir. Verilerinizi metin, ses diğer medya ürünleri aracılığıyla anlayabilen bir internet ürünü olarak geliştirilmiştir. Blockchain ve yeni teknoloji ürünlerini eski web ürünlerinden yararlanarak yukarı çekmesi beklenmektedir.

Web 3.0 Çıktı mı, Ne Zaman Çıkacak?

Web 3.0 internet sistemi çıktı ve kısmen birkaç Web uygulamasında kullanılmaktadır. Ancak tüm internet kullanan ağlara bütünüyle entegre edileceği zamana kadar gerçek potansiyelini anlayabilmek olanaksızdır.