EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 2022 NE KADAR, ZAM GELDİ Mİ? || SON DAKİKA EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK, HANGİ GÜN?

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 2022 NE KADAR, ZAM GELDİ Mİ? || SON DAKİKA EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK, HANGİ GÜN?
13 Nisan 2022 Gündem Google News

Emekli ikramiyesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Ramazan Bayramı’na adım adım yaklaşırken emekli bayram ikramiyesinin yatırılacağı tarih merak ediliyor. Bu sene bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı ise merak ediliyor. Peki emekli bayram ikramiyesi ne kadar, zam yapılacak mı 2022? Emekli ikramiyesi ne zaman verilecek?

2022 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesinde verilecek. Bu yıl Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihine denk geldiği için emekli bayram ikramiyelerinin 2 Mayıs tarihinden önce verilmesi bekleniyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM GELECEK Mİ 2022?

Emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz bayramda 1100 TL verilmişti. Bu sene en düşük emekli maaşı 2500 TL’ye çıkarıldı. Emekli maaşına gelen zam sonrasında gözler emekli ikramiyesine zam gelip gelmeyeceğine çevrildi.

Hükümetin, bazı acil düzenlemeleri oluşturulacak torba teklifle Meclis gündemine getirmeye hazırlandığı öğrenildi. Teklifler arasında emeklilerin bayram ikramiyesinin her yıl otomatik olarak arttırılması da bulunuyor.

Toplantılarda, Bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşler dile getirildiği öğrenildi. Maliyetin çok yüksek olacağının iddia edilmesi üzerine, bunun bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik bir artış yapılması önerisi değerlendirildi. Bu görüş daha fazla ağırlık kazandı.

Emeklilere bayramlarda verilen ikramiyenin her yıl enflasyon oranında artırılması planlanıyor. Enflasyon oranında artırılırsa, bu ramazan bayramında bin 100 lira olan ikramiye tutarı, bin 500 civarına yükselecek.